- Reklama -

Sheahan chválí kouče Blashilla a těší se na nové posily Red Wings

- Reklama -

Jeff Blashill ještě neodkoučoval v NHL ani jeden zápas, ale už má podporu hráčů Detroit Red Wings. Řada z nich totiž pod ním hrála ve farmářském celku Grand Rapids a zažila s ním úspěšné období. Jednačtyřicetiletý Blashill vedl tým AHL tři roky a v roce 2013 vyhrál Calder Cup.
„Stačí se podívat na to, jakou práci odvedl v Grand Rapids. Hodně kluků pod ním hrálo a někteří byli u vítězství v Calder Cupu. Byl úspěšný všude, kde dosud pracoval, takže si myslím, že kluci jsou rádi, že je teď na střídačce Red Wings,“ prohlásil útočník Riley Sheahan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Blashill byl jmenován novým trenérem Detroitu 9. června 2015, necelé tři týdny poté, co z klubu odešel úspěšný kouč Mike Babcock. Ten v nové sezóně povede Toronto Maple Leafs.
Vedle Sheahana zná z kabiny Red Wings ještě útočníky Lukea Glendeninga, Tomáše Tatara, Gustava Nyquista, Joakima Anderssona a Tomaše Jurča, obránce Dannyho DeKeysera a brankáře Petra Mrázka. Ti všichni pod ním hráli v Grand Rapids.
„Kluci, kteří pod ním v minulosti hráli, vědí, jak reaguje na různé situace a vědí, co mohou očekávat. To nám samozřejmě hodně pomůže, nemusíme se znovu poznávat,“ myslí si Sheahan. Ten je nadšený i z nových posil klubu, zkušených borců Brada Richardse a Mikea Greena.
„Oba jsou to úžasní hráči. Richards hrál za Chicago a slavil s ním Stanley Cup, takže má zkušeností na rozdávání. A Green je výborný obránce. Neznám je osobně, ale slyšeli jsme, že jsou to skvělí kluci. A do našeho týmu přinesou hodně zkušeností,“ vykládal Sheahan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -