- Reklama -

Sidney Crosby uprostřed své nejlepší sezóny v kariéře

- Reklama -

Nejlepší střelec dosavadního průběhu sezóny prožívá možná svou životní sezónu. Crosbymu se letos střelecky hodně daří. Na začátku ročníku sice zmeškal několik zápasů, od té doby ovšem střílí jeden gól za druhým. Zatím dal ve 33 utkáních 26 branek, což dává naději, že by mohl na konci ročníku překonat třeba i šedesátigólovou hranici. Něco takového zažila NHL naposledy v roce 2012 (Steven Stamkos – 60 branek).
Dokonce i pro samotného Crosbyho by to byl výjimečný výsledek. Zatím totiž překonal hranici padesáti branek jen jednou v kariéře (v sezóně 2009-10 dal 51 gólů). V dalších deseti sezónách se nedostal ani přes hranici 40 přesných tref. Jeho druhým nejlepším výkonem zůstává 39 gólů z premiérové sezóny 2005-06.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím, že se cítím dobře, a když máte sebevědomí, chováte se podle toho,“ řekl ke své formě kapitán Tučňáků. „Moc o tom nepřemýšlíte. Máme tady opravdu dobrý tým. Každý se zabývá tím, jak může přispět a chlapi to berou skutečně vážně. Jsme semknutá skupina. Prostě se jen snažím dělat svou práci, tak jak ji dělají všichni ostatní.“
„Na to jediné se musíte soustředit. Nemusíte toho dělat zase tak moc nebo něco vyloženě měnit. Prostě jen děláte svou práci a já myslím, že se nám to daří všem. Každý z toho pak individuálně těží, když hrajeme takhle,“ dodal Sidney Crosby.
Produktivita rodáka z Cole Harboura nepřekvapuje jeho spoluhráče. „Spíš vás někdy překvapí to, co předvádí na ledě, než to, že z toho pak jsou góly,“ řekl Chris Kunitz, který hrál s Crosbym v jednom útoku během svých devíti let v Pittsburghu mockrát. „Myslím, že svou hru zlepšuje každým rokem. Přizpůsobuje se tomu, jak se liga každý rok mění. Je výzvou sám sobě, aby se pořád zlepšoval.“

Crosby je ale výzvou i všem okolo sebe. Určitě urychlil vývoj například Conora Shearyho nebo Bryana Rusta. „Loňský rok byl trochu jiný, když sem člověk přijde jako nováček,“ vzpomínal Sheary. „Díváte se na hvězdné hráče. Hrát s ním bylo trochu něco jiného. Letos jsme vedle něho už trochu víc v pohodě,“ přiznal čtyřiadvacetiletý útočník.
„Na lavičce hodně komunikuje. Když něco vidí, řekne vám to. Je to dobré, protože když se od něj nebudete učit, nikdy se vedle něj nenaučíte hrát,“ dodal Sheary.
Crosbyho nevykolejil ani otřes mozku, který ho trápil v úvodu sezóny a kvůli kterému vynechal šest utkání. Když se po nich vrátil, dal čtyři góly ve třech zápasech. „Doufal jsem, že to nebude trvat dlouho,“ řekl k nešťastnému začátku sezóny. „Už jsem to zažil dřív. Věděl jsem, že musím být trpělivý. Že jsem byl docela brzo schopen bruslit, bylo dobré znamení. Věřil jsem, že budu brzo zpátky. Nikdy nevíte, co všechno vás posílí.“
Od návratu skutečně vypadá silnější, než kdy byl. Pokračuje ve skvělých výkonech, které předváděl v play off 2016 nebo na Světovém poháru. Pokud udrží dosavadní střeleckou formu, může na konci sezóny podruhé v kariéře překonat padesátigólovou hranici.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -