- Reklama -

Silfverberg dostal od Anaheimu čtyřletou smlouvu

- Reklama -

Na začátku prázdnin se generální manažer Kačerů Bob Murray věnoval shánění volných hráčů, poté ho zaměstnávalo jednání s kapitánem Ryanem Keslerem. Ve druhém měsíci si udělal čas i na Jakoba Silfverberga. Švédskému útočníkovi nabídl čtyřletý kontrakt za 15 miliónů dolarů.
„Bavili jsme se o tom s agentem a došli k názoru, že není kam spěchat,“ netrápilo rodáka z Gävle. „Myslím, že spokojené jsou obě strany. Jsem nadšený. Možná to trvalo o něco déle, než jsem předpokládal, ale tak už to někdy chodí. Loni to bylo podobné, také jsem podepsal smlouvu až později.“
Hráčův zástupce Kevin Epp dodává. „Základem bylo najít přiměřenou délku smlouvy. Ducks nechtěli ani příliš dlouhou ani příliš krátkou. Jakob stále ještě nevyčerpal svůj potenciál a tenhle kontrakt mu dává určitou jistotu, aby mohl dále růst.“


Prázdninové dění v Anaheimu:


Anaheim údajně nabízel až šestiletou smlouvu, ale Silfverberg o tak dlouhý závazek zájem neměl. Díky včerejší dohodě klubu „ponechal“ pouze sezónu po termínu, kdy se stane nechráněným volným hráčem.
Do Kalifornie přišel Jakob Silfverberg před dvěma roky z Ottawy při výměně, která opačným směrem poslala Bobbyho Ryana. Za Kačery odehrál od té doby 133 utkání s bilancí 23+39. V letošním play off se stal  jedním z tahounů mužstva, když ze šestnácti startů nasbíral osmnáct bodů.
„Poslední dva roky byly asi nejlepší v mé kariéře. Trenér Bruce Boudreau mi dával důvěru v různých herních situacích, což dříve nebylo. Tak, jak jsem hrál v play off, bych chtěl hrát i nadále. Chci být u puku při každém střídání, snažil jsem se vytvářet šance,“ říká.
Ducks mají pod platovým stropem stále ještě 12miliónový prostor, který můžou využít k jednání s posledním ze svých chráněných hráčů Carlem Hagelinem, jehož získali při letošním trejdu draftových pozic z NY Rangers. Silfverberg věří, že s bývalým útočníkem Jezdců se GM Murray také dohodne, takže švédská kolonie v Anaheimu získá čtvrtého člena. V mužstvu už působí Rickard Rakell a Hampus Lindholm.
„Mít tady víc krajánků nemůže být nikdy na škodu,“pousměje se Silfverberg.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -