- Reklama -

Skinner hattrickem uťal sérii porážek Caroliny na ledě soupeřů

- Reklama -

Pět zápasů nevyhráli hokejisté Caroliny na venkovních kluzištích, dočkali se až včera v Anaheimu, kde vyhráli 5:1. Nejvíc k tomu přispěli brankář Eddie Läck, který předvedl 31 bezchybných zákroků a střelec tří branek Jeff Skinner (na snímku). Naposledy Hurricanes vyhráli venku 29. října v New Yorku, když uspěli nad Islanders (3:2pp).
Začátek zápasu měli ve své režii domácí Kačeři, jenže Läck jim nedovolil skórovat. Z ojedinělé akce tak dostal Carolinu do vedení Skinner, kterému Ron Hainsey poslal parádní dlouhou přihrávku přes mantinel až do útočného pásma.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo to už ke konci delšího střídáni, kdy jejich obránci vypadali unaveně, tak jsme toho využili. Myslím, že tu přihrávku ještě někdo tečoval rukou a mě se pak povedlo to dobře trefit,“ komentoval úvodní zásah Skinner.
Ten přidal ve druhé třetině další branku. Victor Rask se natlačil do branky a puk ještě dorazil právě dojíždějící Skinner. Trenér Anaheimu Bruce Boudreau sice reklamoval napadení brankáře Johna Gibsona, ale podle rozhodčích bylo všechno v pořádku.
Na konci druhé části navíc Elias Lindholm v přesilovce upravil už na 3:0 pro hosty z Raleighu a do poslední třetiny už Ducks nastoupili v brance s Frederikem Andersenem.
Jeho spoluhráči zlomili kouzlo brankáře Läcka až pět minut před koncem zápasu, kdy se prosadil Silfverberg. Jenže už po dvou minutách upravil na 4:1 Jordan Staal po přihrávce Andreje Nestrašila a bylo jasno.
„Za stavu 0:3 už hrál soupeř na jistotu. Potřebovali jsme více nasazení už v prvních dvou třetinách a ne jen v té poslední,“ stýskal si po zápase kouč Anaheimu Boudreau.
Na konečných 5:1 upravil v závěru střelou do prázdné branky Skinner, který ustál atak dvou hráčů soupeře a dokonal svůj třetí hattrick kariéry v NHL. V posledních čtyřech zápasech nastřílel šest branek.
„Někdy to tam padá samo. Jindy máte spoustu šancí a jste frustrovaný z toho, že se neprosazujete. Možná to chce pár šťastných odrazů a pak se to zlomí samo,“ komentoval svoji aktuální formu úspěšný střelec.
Kalifornští Kačeři hrál první zápas od neděle a delší pauza jim evidentně moc neprospěla. „Měli jsme čtyři dny volna. Takže se předpokládalo, že předvedeme jeden z nejlepších výkonů v roce, to se nám ale nepovedlo. Příště musíme tyhle pauzy využít efektivněji,“ myslí si kapitán Ducks Ryan Getzlaf.
Příležitost k tomu má jeho tým už nyní. Další zápas totiž čeká Kačery až ve čtvrtek, kdy v Buffalu startují čtyřzápasový trip po kluzištích soupeřů.
Neuvirth Philadelphii nespasil. Patrick Kane opět bodoval. Páteční program NHL nabídl dva hattricky
Video: sestřihy z utkání – 11. prosinec
Hattricky a čtyřbodoví hráči v sezóně 2015-16
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -