- Reklama -

Skvělá premiéra v play off. Jaškin vystřelil Bluesmanům vítězství

- Reklama -

V letošním play off se představil poprvé. Na ledě strávil jen sedm a půl minuty. Přesto byl Dmitrij Jaškin u nejdůležitějšího momentu pátého utkání mezi Dallasem a St. Louis. V polovině utkání se útočník Bluesmanů prosmýkl mezi domácími obránci na Bouwmeesterovu nahrávku, na první zakončení sice ještě neměl dost sil, ale dorážku poslal nad Lehtonenovu vyrážečku.
Hosté šli podruhé za večer do vedení, tentokrát už ho dokázali udržet až do konce. O sedm minut později ho navýšil Troy Brouwer ponechaný bez dozoru před svatyní Hvězd, pojistku zařídil půldruhé minuty před sirénou Paul Stastny střelou do opuštěné klece. Blues zvítězili 4:1, k postupu do konferenčního finále jim zbývá udělat poslední krok. Může k němu dojít už v pondělí večer ve Scottrade Center.
Jaškin byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Přednost před českým útočníkem dostal pouze Brian Elliott, kterému napočítali 27 zákroků. Brankář St. Louis kapituloval pouze v jedenácté minutě, když hráči v zelených dresech vyšachovali defenzívu soupeře a Alex Goligoski zakončoval zápěstím.
Také při úvodní brance utkání se kotouče naposledy dotkl hokejista Stars, Brett Ritchie ze své nechtěné teče Fabbriho přihrávky ale radost určitě neměl.



Dallas – St. Louis 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) – stav série 2:3

Branky a asistence: 11. Goligoski (Fiddler, Spezza) – 7. Fabbri (Shattenkirk), 31. Jaškin (Bouwmeester, Upshall), 38. Brouwer (Stastny, Fabbri), 59. Stastny (Schwartz, Backes).
Střely na branku: Dallas 10-6-12=28, St. Louis 8-11-3=22. Přesilovky: 0/2 – 0/2.
Brankáři: Lehtonen 18/21 – Elliott 27/28.
Hvězdy utkání: Elliott, Jaškin, Bouwmeester (všichni STL).
Česká účast: Radek Faksa (16:28, 0, 2 střely, 0+0), Aleš Hemský (17:04, 0, 5 střel, 0+0) – Dmitrij Jaškin (7:26, +1, 2 střely, 1+0).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -