- Reklama -

Skvělá zpráva! Dvacítka se těší na velkou zámořskou posilu

- Reklama -

Fanda NHL

Šestý muž letošního draftu, útočník Filip Zadina, může na přelomu roku reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa hráčů do 20 let. Portálu MLive.com informaci potvrdil generální manažer Red Wings Ken Holland.

Devatenáctiletý rodák z Pardubic momentálně působí na farmě Detroitu v Grand Rapids. Ve 22 zápasech doposud vstřelil 7 gólů a s 15 body je čtvrtým nejlepším hráčem Griffins.

V minulé sezóně působil Zadina v QMJHL, kde za Halifax odehrál 57 utkání s bilancí 44 gólů a 82 bodů. Rok předtím hájil barvy extraligových Pardubic.

- Reklama -


V širší nominaci národního týmu je 15 zámořských hráčů – vedle Zadiny například také Filip Chytil z New Yorku Rangers.
V Kanadě ostře sledovaný šampionát se koná tradičně na přelomu roku od 26. prosince do 5. ledna. Pořádat ho budou kanadská města Vancouver a Victoria. Čeští mladíci, jež budou obhajovat čtvrtou příčku, narazí v pětičlenné základní skupině postupně na Švýcarsko, Rusko, Kanadu a Dánsko.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -