- Reklama -

Skvělý Fleury. Gólman Vegas stoupá historickým pořadím brankářů

- Reklama -

Dokázal to jako třetí z aktivních gólmanů. Marc-Andre Fleury stál v brance Golden Knights při sobotní výhře nad Anaheimem v poměru 3:1. Připsal si tak výhru číslo 408 a v historickém pořadí brankářů se osamostatnil na desátém místě.




Na čele je nedostižný Martin Brodeur (691), za ním následuje druhý Patrick Roy (551). Na čtvrtou příčku už vystoupal momentálně zraněný Roberto Luongo (471), osmý pak je Henrik Lundqvist (433). Patnáct výher nyní schází Fleurymu na devátého Tonyho Esposita (423).
„Flower“ se pomalu dostává do své loňské formy, za poslední tři zápasy inkasoval pouhé dvě branky a pokaždé dovedl svůj tým k vítězství. Proti Kačerům se příliš nenadřel, na výhru, která jej posunula do top ten, mu stačilo předvést sedmnáct bezchybných zákroků.
Fanshop týmu
„Už jsem to říkal dříve. Být mezi takovými jmény je pro mne velká pocta. Měl jsem štěstí, že jsem mohl v kariéře nastupovat se skvělými spoluhráči, chytal jsem ve velmi dobrých týmech. Být takhle vysoko je fakt cool,“ svěřil se novinářům po utkání.
Stejně jako v minulém zápase přišel o svou jubilejní padesátou nulu až v závěrečné třetině. To jej ale vůbec nemuselo mrzet. „Hráli jsme dnes proti dobrému týmu a dominovali jsme. Drželi jsme puk a moc jsme jim toho nedovolili,“ pochvaloval si týmovou práci.

- Reklama -

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -