- Reklama -

Skvělý Neuvirth vyčaroval výhru Sabres v Columbusu, Frolík jistil triumf Jets

- Reklama -

Velmi povedený večer má za sebou Michal Neuvirth. V úterním utkání na ledě Columbusu inkasoval rodák z Ústí nad Labem pouze dvě branky ze sedmačtyřiceti střel a dovedl Buffalo k výhře 4:2. Na českého brankáře, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, dokázali vyzrát jen Matt Calvert a Kevin Connauton, o branky Sabres se postarali Cody Hodgson, Zemgus Girgensons, Mark Pysyk a Chris Stewart.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jediným z našich krajanů, kteří se v jedenáctizápasovém úterním programu NHL, dokázali střelecky prosadit, byl Michael Frolík. Třináctý zářez v ročníku si sedmadvacetiletý Kladeňák připsal v čase 56:53, kdy který trefou do prázdné branky při power play Dallasu přidal pojišťovací gól Winnipegu na 4:1. Hosté ještě 68 sekund před koncem snížili, ale už jim to nebylo nic platné. Tryskáči jsou na šestém místě tabulky Západní konference a před devátým Calgary mají pětibodový náskok. Stars prohráli počtvrté v řadě na poslední postupové místo ztrácí šest bodů.
Jakub Voráček asistoval u jediné trefy Philadelphie, která padla na ledě Caroliny 1:4. Pětadvacetiletý křídelník se v tabulce produktivity dotáhl na vedoucí dvojici Patrick Kane (Chicago) – Nicklas Bäckström (Washington). Hlavním hrdinou Hurricanes byl gólman Cam Ward, který si ve svém 500. utkání v základní části NHL připsal 23 bezchybných zákroků. Americký forvard Justin Faulk přispěl k úspěchu domácího celku gólem a asistencí.
Tvrdá rána pro Chicago. Černí jestřábi sice porazili Floridu 3:2 po samostatných nájezdech, budou se ale muset nějaký čas obejít bez Patricka Kanea, kterého v 8. minutě krosčekoval Alex Petrovic. Nejproduktivnější hráč soutěže po zákroku obránce Panthers upadl a prudce narazil do mantinelu. Vedení Hawks po utkání sdělilo, že Kane utrpěl zranění v horní části těla a jeho rekonvalescence se údajně může protáhnout i na několik týdnů.
Po brankách Jonathana Toewse a Krise Versteega vedli Blackhawks od 35. minuty 2:0. V posledních osmi minutách si ale na jasnou výhru rozehraný zápas zbytečně zkomplikovali. V čase 52:23 vstřelit kontaktní gól Jussi Jokinen a o čtyři minuty později vyrovnal Vincent Trocheck, střeleckou pozici mu připravil Tomáš Fleischmann. V nájezdech ukončili třízápasovou sérii proher Chicaga Toews a Patrick Sharp Patrick, gólman Scott Darling vychytal Trochecka, Nick Bjugstad minul branku.
Tomáš Plekanec se jednou přihrávkou podílel na výhře Montrealu 5:2 na ledě St. Louis. Po Plekancově vyhraném vhazování v obranné třetině Blues mířil přesně Alex Galchenyuk (2+1). Americký forvard rozvlnil síť za zády Jakea Allena v úvodu prostřední části, kdy svou druhou brankou v zápase zvyšoval vedení Habs na 2:0. Později se Galchenyuk figuroval v roli nahrávače u branky Michaela Bournivala. Dvakrát se trefil do černého také Brendan Gallagher.
Na ledě NY Islanders se včera představila Arizona a po čtyřiceti minutách hry odcházely oba týmy do kabin za stavu 1:1. Ostrované rozhodli o svém jednoznačném triumfu až v závěrečné třetině, ve které nasázeli Kojotům čtyři góly.O výhru 5:1 se střelecky zasloužili Anders Lee, Matt Martin, Johnny Boychuk, Kael Mouillierat a Brock Nelson.
První gól Mouillierata v NHL

Chad Johnson zneškodnil sedmadvacet střel, o čisté konto ho připravil Mak Arcobello. Povedlo se mu to v 36. minutě po spolupráci s Martinem Eratem. Třiatřicetiletý rodák z Třebíče zavezl puk do útočné třetiny, zadovkou jej přenechal Arcobellovi a ten umístil svůj prudký švih z hranice levého kruhu nad vyrážečku domácího brankáře.
Boston přivítal v TD Garden svého finálového soupeře z play off 2011 a velmi rychle se ujal vedení. Už v 65. sekundě překonal Eddieho Läcka Daniel Paille, ale pak už stříleli ostrými jen borci z kanadského celku. Ve 4. minutě vyrovnal Ryan Stanton a v čase 46:47 zlomil nerozhodný stav Zack Kassian. Výtečný Läck pochytal 40 střel. Nejvíce práce měl v druhé třetině, ve které na něj Bruins vyslali 20 puků.
Skutečný souboj gólmanů viděli diváci v Los Angeles, kam včera zavítali hokejisté Detroitu. Zásluhou Jonathana Quicka a Jonase Gustavssona padla jen jedna branka. Tu vstřelil ve 3. minutě domácí útočník Justin Williams, který zužitkoval přesilovou hru. Quick potřeboval ke čtvrtému shutoutu v ročníku (35. v kariéře) 20 zákroků. Kings prodloužili vítěznou sérii na osm zápasů a v Západní konferenci jim teď patří sedmá příčka.
Stejným fotbalovým skórem vyhráli NY Rangers nad Calgary. O třetí prohře Flames v řadě rozhodl Kevin Hayes, který nahradil v sestavě Jezdů zraněného kanonýra Ricka Nashe (krk). Hayes vyzrál na Karriho Räma v čase 43:00. Gólman domácích Cam Talbot kryl 21 střel a počtvrté v sezóně udržel čisté konto.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -