- Reklama -

Skvělý Voráček dovedl Flyers k další výhře. Hertl rozhodl o triumfu San Jose

- Reklama -

Sobotní rozpis National Hockey League nabídl třináct duelů. Philadelphia porazila Carolinu 5:1. Gólem a asistencí se na druhé výhře Flyers v řadě podílel Jakub Voráček, který byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Kladenský odchovanec natáhl svou bodovou sérii na tři zápasy, střelecky se prosadil podruhé za sebou. V tabulce ligové produktivity je s 37 body druhý, lépe si vede pouze Tyler Seguin z Dallasu (38).
Voráček v utkání proti Hurricanes figuroval u třetího a posledního gólu Letců. Nejprve v úvodu druhé třetiny zvyšoval svou jedenáctou trefou v ročníku vedení domácího celku na 3:1, když ranou do odkryté sítě zakončil povedenou přesilovkovou kombinaci. V polovině druhé třetiny se Voráček podílel na gólu Michaela Raffla na 5:1. Naprosto shodnou bilanci jako druhý nejproduktivnější hráč soutěže si připsali také jeho spoluhráči Scott Laughton a Wayne Simmonds, Claude Giroux si vylepšil statistiky o dvě přihrávky.
Po čtyřzápasové odmlce se znovu střelecky prosadil Tomáš Hertl, který byl autorem vítězného gólu San Jose při výhře 2:0 nad Nashville. Hertl v 6. minutě sedmou trefou v sezóně otevřel skóre zápasu. Asistenci si připsal Joe Pavelski, jehož střela se odrazila od tyčky k volnému Hertlovi a ten nadvakrát překonal brankáře Predators.
NHL: DEC 13 Predators at Sharks
První pokus českého forvarda zastavil Pekka Rinne levým betonem, ale na následnou dorážku už byl krátký. Druhý gól pak přidal až 94 sekund před koncem třetí třetiny Joe Thornton (1+1), který poslal puk do prázdné branky při zoufalé power play soupeře. Hlavním hrdinou utkání se stal brankář Žraloků Antti Niemi, který zlikvidoval všech 29 střel a vychytal své 29. čisté konto v NHL.
Jaromír Jágr asistoval u branky Scotta Gomeze a v historické tabulce nahrávačů se vyrovnal sedmému Steveovi Yzermanovi. Oba mají na kontě 1063 přihrávek. Jágr k tomu potřeboval méně zápasů – 1503, kanadský hokejista odehrál v základní části soutěže o 11 utkání víc. Snaha dvaačtyřicetiletého forvarda ale neodvrátila prohru hokejistů New Jersey 3:4 na ledě Dallasu. Největší měrou se o úspěch Stars zasloužilo útočné duo Tyler Seguin – Jason Spezza (oba 1+1).
Až ve čtvrtém startu v sezóně utrpěl Petr Mrázek první prohru, když s Detroitem podlehl Torontu 1:4. Maple Leafs vyslali na českého gólmana 40 puků, ujaly se pokusy Jamese van Riemsdyka, Richarda Pánika a Morgana Riellyho. Gól na 4:1 už Mrázek sledoval ze střídačky, Nazem Kadri uzavřel skóre trefou do prázdné brány. Jonathana Berniera překonal pouze Niklas Kronwall, jenž v 16. minutě zužitkoval přesilovku a poslal hosty do vedení 1:0. Díky čtvrté výhře za sebou si Toronto upevnilo šesté místo v tabulce Východní konference, Detroit zaváhal potřetí v řadě.

Nicklas Bäckström zařídil třemi góly výhru Washingtonu 4:2 nad Tampou Bay. Švédský útočník v rozmezí 31. a 43. minuty získal pro Capitals náskok 3:0 a poprvé v kariéře tak zaznamenal čistý hattrick. Lightning zdramatizovali průběh zápasu brankami Tylera Johnsona a Matthewa Carlea, ale poslední slovo měli domácí. Eric Fehr se prosadil 39 sekund před třetí sirénou, v době kdy Bolts zkoušeli hru bez brankáře. Alexandr Ovečkin a Tom Wilson nasbírali dvě přihrávky.
Prvního vítězství se pod vedením Davea Camerona dočkali hokejisté Ottawy, kteří porazili Boston 3:2 po samostatných nájezdech. Cameron, jenž v pondělí povýšil z asistenta na hlavního trenéra a převzal tým po odvolaném Paulu MacLeanovi, se při své premiéře musel smířit s prohrou 3:5 od Los Angeles. Po skončení včerejšího zápasu měl viditelně mnohem lepší náladu.
Svěřenci šestapadesátiletého stratéga dokázali dvakrát smazat jednobrankový náskok soupeře, mezi střelce se zapsali Mika Zibanejad a v přesilovce David Legwand. Prvně jmenovaný se prosadil i v penaltovém rozstřelu, rozhodující nájezd proměnil Bobby Ryan. Na straně hostů byl úspěšný pouze Brad Marchand. Skóre duelu otevřel Carl Cunningham, svou první branku v NHL vstřelil při vlastním oslabení. Do vedeni 2:1 poslal Bruins Loui Eriksson.
Anaheim pokračuje ve vítězném tažení. Sedmou výhru v řadě vybojovali Kačeři na ledě Winnipegu, kde sice po úvodní třetině prohrávali 0:1, ale ve druhé třetině otočili skóre ve svůj prospěch zásluhou Jakoba Silfverberga, Ryana Getzlafa a Natea Thompsona. Konečnou podobu výsledku stanovil 75 sekund před koncem řádné hrací doby Andrew Cogliano.
Hodně vydařené období prožívají také hokejisté Columbusu. V sobotu porazili Pittsburgh 3:2 po samostatných nájezdech a na vítěznou šňůru navlékli už šestý korálek. Dramatickou zápletku v hale Nationwide Arena rozhodly ve prospěch Blue Jackets nájezdy Cama Atkinsona a Ryana Johansena, na Sergeje Boborvského vyzrál pouze Kris Letang, jenž poslal zápas do prodloužení pouhých jedenáct sekund před třetí sirénou.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -