- Reklama -

Šlo to i bez arbitráže, Mrázek a Red Wings se dohodli na dvouleté smlouvě

- Reklama -

Petr Mrázek se jakožto chráněný volný hráč dohodl na nové dvouleté smlouvě s Detroitem. Obě strany tak na poslední chvíli odvrátily dnešní arbitrážní slyšení před nezávislým soudcem v Torontu. Český gólman si vydělá celkem osm milionů dolarů.
Čtyřiadvacet hokejistů National Hockey League se na začátku července rozhodlo řešit svůj nový kontrakt u arbitráže, Petr Mrázek byl ale jediným hráčem soutěže, kterého povolal k arbitráži jeho klub.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Představy Mrázka a Red Wings se dlouho výrazně lišily. Zatímco činovníci Detroitu nabízeli 2,7 miliónu dolarů v příštím ročníku a 3,15 miliónu v tom dalším, ostravský rodák požadoval pět miliónů v každé sezóně.
K obvykle hodně nepříjemnému slyšení nakonec nedošlo. Vše vyřešil kompromis. V prvním roce nové smlouvy obdrží Mrázek 3,85 milionu dolarů, ve druhém pak 4,15 mil. USD, v průměru tedy čtyři miliony dolarů za sezónu.
Čtyřiadvacetiletý brankář má za sebou první sezónu, kterou strávil kompletně v NHL a rozhodně udělal dobrý dojem.
„Petr je mladý a kvalitní gólman, který se ale ještě stále vyvíjí. Na konci minulé sezóny prožíval těžké období a Jimmy Howard ho výborně zastoupil a vychytal nám několik zápasů,“ uvedl generální manažer Detroitu Ken Holland.
V základní části odchytal 54 zápasů (27 výher) s průměrem 2,33 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 92,1 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto. Ve třech duelech play off měl průměr 1,36 gólu na utkání, úspěšnost 94,5 procenta a vychytal jednu nulu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -