- Reklama -

Slováci do Dánska s devíti nováčky, hráčů ze zámoří je pomálu

- Reklama -

Generální manažer slovenské hokejové reprezentace Miroslav Šatan a trenér Craig Ramsay zveřejnili v neděli soupisku pro blížící se mistrovství světa. Turnaj budou od 4. do 20. května hostit dánská města Herning a Kodaň.
Do závěrečné nominace se nakonec nevměstnali obránce Juraj Valach, který startoval na olympiádě v Koreji, a útočník Tomáš Hrnka, jenž před nedávnem slavil mistrovský titul s Banskou Bystricou.


MS v hokeji 2018: Program, skupiny, herní formát


Nejzkušenějším členem výběru bude Dominik Graňák, pro něhož se jedná už o dvanáctý světový šampionát. Svou premiéru si naopak odbude devět nováčků.
Největší zastoupení má česká extraliga, jež dodala dvanáct hráčů, následována slovenskou ligou s šesti zástupci.
Ze zámoří kanadský kouč Ramsay povolal tři hokejisty. Jsou jimi obránci Andrej Sekera z Edmontonu s Christiánem Jarošem ze záložního celku Ottawy a útočník Tomáš Jurčo z Chicaga. Prvně jmenovaný bude v Dánsku nosit kapitánské „céčko“.
Slováci mají za sebou úspěšnou přípravu, v níž z devíti zápasů šestkrát zvítězili. V generálce však podlehli Francii 2:3.
Do turnaje vstupuje Slovensko v sobotu 5. května prestižním soubojem s Českou republikou.

Nominace Slovenska na MS v Dánsku:

Brankáři: Denis Godla (KalPa Kuopio, Fin.), Marek Čiliak (HC Kometa Brno, ČR), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové, ČR).
Obránci: Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekatěrinburg, KHL), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha, ČR), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn, Švéd. – 2. liga), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové, ČR), Mário Grman (Pirati Chomutov, ČR), Christián Jaroš (Belleville Senators, AHL/Ottawa Senators, NHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL).
Útočníci: Pavol Skalický (HC 05 Banská Bystrica, SR), Martin Bakoš (HC Bílí Tygři Liberec, ČR), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové, ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všichni HK Poprad, SR), Michal Krištof (HK Nitra, SR), Juraj Mikúš (HC Litvínov, SR), Marcel Haščák (HC Kometa Brno, ČR), Tomáš Marcinko (HC Oceláři Třinec, ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Ladislav Nagy, Marek Hovorka (oba HC Košice, SR), Tomáš Jurčo (Chicago Blackhawks, NHL).
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -