- Reklama -

Slováci překvapili. Na domácím mistrovství budou hrát v Košicích

- Reklama -

S překvapivou zprávou přišel v pondělí deník Šport. Podle jeho informací odehraje slovenská reprezentace mistrovství světa 2019 převážně v Košicích. Má se tak stát na úkor Bratislavy, která tamní hokejisty hostila už během šampionátu v roce 2011.
Ve východní metropoli by měl výběr SR absolvovat duely základní části a do hlavního města by se přesunul až na případné zápasy play-off. Slováci přitom do čtvrtfinále postoupili naposledy před pěti lety.


Umístění domácího celku do Košic udivuje i s ohledem na kapacitu tamní Steel arény, která pojme pouze 8 300 diváků. Stadión v Bratislavě je oproti tomu určen až pro 10 055 hokejových příznivců.
Redaktor Športu Tomáš Prokop na svém twitterovém účtu taktéž upozorňuje na chabé zázemí pro novináře a chybějící infrastrukturu v ocelářském městě. To vše by mohlo vyústit v nepříjemné komplikace.
Nenadálý krok ze strany slovenského svazu k tomu takřka jistě eliminuje možnost utkání mezi Čechy a Slováky v prvotní fázi turnaje. Lze totiž předpokládat, že Český svaz ledního hokeje bude pracovat na situování národního týmu do Bratislavy.
Organizátoři příštího mistrovství by měli své plány dopodrobna osvětlit na tiskové konferenci po skončení soubojů v Dánsku.
Titulní foto: s.yume

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -