- Reklama -

Slovák Buček šokoval hokejový svět. V NHL ho nikdo nechtěl

- Reklama -

Mistrovství světa juniorů bylo svědkem dalšího nádherného gólu. O vítěznou branku Slováků nad USA se postaral brilantní akcí Samuel Buček.
Devatenáctiletý forvard získal dvě minuty před koncem třetího dějství za stavu 2:2 puk v obranném pásmu a vyřítil se vstříc americké defenzivě. Tu suverénně vyšachoval ze hry, dokonale zmátl gólmana Wolla a po okružní jízdě kolem branky poslal kotouč do sítě.


Výkonů Slováků jako den a noc: VIDEO: Jak jeden Kanaďan zesměšnil celé Slovensko


Spojené státy už nedokázaly odpovědět a Slovensko si tak připsalo fantastickou výhru 3:2. Evropané navíc ukončili devítizápasovou vítěznou šňůru Američanů na MS dvacítek.
„Věříte v zázraky? Ten první přišel na juniorském šampionátu na úkor domácího týmu,“ uvádí svůj článek o porážce favorita web deníku Toronto Sun.


„Nabruslil jsem si do prostoru a naznačil střelu, čímž jsem se zbavil obránců,“ popisoval Buček svůj majstrštyk pro web IIHF. „Mou první střelu gólman vyrazil. Všiml jsem si, že puk byl stále ve hře a poslal jsem ho do sítě.“
O rodáka z Nitry, který je momentálně hráčem celku Chicago Steel v juniorské USHL, přitom nebyl v nejslavnější lize světa valný zájem a tento rok si ho v draftu nevybral žádný klub NHL.
Zatímco loni vinou zranění o každoroční vánoční turnaj přišel, letos skvělým výkonem přispěl k senzačnímu vítězství.

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -