- Reklama -

Slováky nechceme. Z Chicaga se vytrácí jejich stopa

- Reklama -

Fanshop týmu
Blackhawks už pravděpodobně nepočítají se slovenským útočníkem Tomášem Jurčem. Pětadvacetiletý košický rodák nedostal kvalifikační nabídku a 1. července se tak stane neomezeně volným hráčem.
Jurčovi, jehož si Chicago na loňském rozšiřovacím draftu chránilo, končí roční smlouva na 800 tis. dolarů. V uplynulé sezóně odehrál za první tým 29 zápasů s bilancí šesti gólů a čtyř asistencí. V závěrečné fázi ročníku přitom nastupoval v útoku s Arťomem Anisimovem a patřil k relativním oporám mančaftu.

„NHL je jeden velký byznys a nikdy nemáte nic jistého,“ rozhovořil se Jurčo před nedávnem pro portál sport.sk. „Po sezóně se mnou bylo vedení spokojené. I na mé straně převládala pozitiva, takže to vypadá, že se mi podaří kontrakt prodloužit,“ netajil se hokejista svými optimistickými výhledy. Bohužel se tak nestalo.

Ještě nedávno přitom působili v organizaci Jestřábů tři Slováci – kromě Jurča i Marián Hossa a Richard Pánik. Už příští ročník však může slovenská stopa v Second City úplně vymizet.

Kvalifikační nabídku klub nepředložil ani forvardům Michaelu Chaputovi s Anthonym Duclairem a obránci Adamu Clendeningovi. Hráči se na nové smlouvě mohou s klubem stále dohodnout, zároveň ale budou moci jednat i s jinými zájemci.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -