- Reklama -

Slovenské trápení v Ostravě: ostuda na ledě i v hledišti

- Reklama -

Slováci smutní. V zápase s Nory ztratili dvoubrankové vedení a překvapivě si zkomplikovali postup ze skupiny B. Prohra 2:3 s outsiderem je o to bolestivější, že je ve zbývajících třech utkáních čekají souboje proti hokejovým gigantům. Pokud chtějí do čtvrtfinále, musí s nimi bodovat.
„Bylo plno lidí, všichni věřili, že ty zápasy lehce vyhrajeme. Ono to tak lehce nešlo a pak tam byla síla vůle, kdy jsme v posledních třetinách zápasy otočili. Ale to vždycky nejde, jednou to narazí,“ řekl trenér slovenského týmu Vladimír Vůjtek.


Dosavadní výsledky Slovenska na MS 2015:

  • Slovensko – Dánsko 4:3sn,
  • Bělorusko – Slovensko 1:2p,
  • Slovensko – Slovinsko 3:2,
  • Slovensko  – Norsko 2:3.

Další soupeři: Finsko (9.5.), Rusko (10.5.), USA (12.5.).


Slovensko ochutnalo vlastní medicínu z předchozích ostravských vystoupení – místo toho, aby dohánělo ztrátu, tak přišlo o náskok. Navíc se jednalo o jeho první prohru s Norskem na velkém turnaji.
„Poprvé jsme měli bránit výsledek, to nám nešlo v sezoně ani v přípravě. Jsme mužstvo, které hraje lépe v útočné třetině než v obranné. Když jsme se stáhli, pramenila z toho oslabení, která vůbec nehrajeme dobře,“ podotkl obránce Juraj Mikuš.

- Reklama -

Svou roli v bídném výkonu Slováků mohla hrát i únava a vyčerpání z předchozích klání. To potvrzují i slova jejich hlavního kouče.
„Ještě nikdy jsem nehrál čtyři zápasy během pěti dnů. Tím, že jsme museli výsledky nahánět v posledních třetinách a museli jsme jít na dno fyzických sil, tak si myslím, že dnes chyběly. Norové vypadali živější,“ přiznal Vůjtek. Dalším problémem je podle něj skutečnost, že jeho svěřenci nezvládají šampionát ani po psychické stránce.
Ohlasy ze slovenské kabiny sbíral reportér ČRo Radim Sajbot:

Nervy pracovaly také u slovenských fanoušků. Ti porážku s papírově slabším soupeřem očividně neunesli a při závěrečné norské hymně spustili hlasitý pískot. Za jejich nedůstojné chování se v přímém přenosu omluvil i komentátor Slovenské televize Pavol Gašpar.

 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -