- Reklama -

Slovensko odhalilo hráče pro domácí šampionát

- Reklama -

Hlavní trenér slovenské reprezentace Craig Ramsay a generální manažer výběru Miroslav Šatan zveřejnili závěrečnou nominaci na mistrovství světa v Bratislavě a Košicích.
Slováci dají příležitost i mládí, když se na soupisce objeví 19letý Adam Liška, 20letí Martin Fehérváry s Mariánem Studeničem a o rok starší Erik Černák.

Nejstarším hráčem bude naopak 39letý Ladislav Nagy, který po turnaji skončí se svou aktivní kariérou.
Kromě zmíněného beka Černáka, jenž působí v Tampě Bay, si v tomto ročníku NHL zahráli také obránci Christián Jaroš z Ottawy, Andrej Sekera z Edmontonu a Martin Marinčin z Toronta. Z forvardů brouzdali kluziště prestižní ligy Richard Pánik z Arizony a Tomáš Tatar z Montrealu.
Do mančaftu už zřejmě nepřibude žádná další posila. Útočník Tomáš Jurčo hraje v AHL, kde jeho tým vede v sérii play-off 3:0 na zápasy. Forvarda Petera Cehlárika zase drží Boston pro potřeby případného záskoku v prvním týmu.
Do šampionátu vstoupí naši sousedé v pátek ve 20:15 proti Spojeným státům americkým. V dalších duelech základní skupiny B v Košicích je čeká Finsko, Kanada, Německo, Francie, Velká Británie a Dánsko.

Nominace Slovenska na MS 2019:

Brankáři: Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR), Denis Godla (KalPa Kuopio/Fin.), Patrik Rybár (Grand Rapids/AHL).
Obránci: Patrik Koch (Košice), Michal Čajkovský (Dynamo Moskva/KHL), Erik Černák (Tampa Bay/NHL), Marek Ďaloga (Mora/Švéd.), Martin Fehérváry (HV 71/Švéd.), Christián Jaroš (Ottawa/NHL), Martin Marinčin (Edmonton/NHL), Andrej Sekera (Edmonton/NHL).
Útočníci: Dávid Buc, Adam Liška, Matúš Sukeľ (všichni Slovan Bratislava/KHL), Mário Lunter, Tomáš Zigo (oba Banská Bystrica), Dávid Bondra (Poprad), Róbert Lantoši (Nitra), Ladislav Nagy (Košice), Marko Daňo (Manitoba/AHL), Libor Hudáček (Liberec/ČR), Michal Krištof (Kärpät Oulu/Fin.), Richard Pánik (Arizona/NHL), Marián Studenič (Binghamton/AHL), Tomáš Tatar (Montreal/NHL).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -