- Reklama -

Slovensko ve výhodě. Tamní televize bude hokejový turnaj na ZOH pokrývat "stoprocentně"

- Reklama -

Zatímco Česká televize otevřeně přiznala, že hokejový turnaj v Pchjongčchangu nebude moci plně pokrývat, na Slovensku je situace jiná. „Jsme na hokej připraveni,“ hlásí tamní veřejnoprávní televize (RTVS) před olympijskými hrami. Tato optimistická vyjádření přitom působí v kontrastu s těmi z ČT jako z jiného světa.
„Dokonce jsme museli vynechat hokej. Skoro celý turnaj. Máme tam jen jeden zápas denně. Na získaný počet hodin se ho víc nevejde,“ smutnil nedávno šéfkomentátor Redakce sportu ČT Robert Záruba. Důvodem osekaného programu je skutečnost, že Česká televize letos nevystupuje v pozici vlastníka vysílacích práv (více čtěte ZDE).
V podobné situaci nacházející se RTVS však k hokeji přistupuje zcela opačně. „Je třeba zdůraznit, že hokej je nosným a pro každého Slováka velmi zajímavým sportem. To znamená, že hokejový turnaj bude pokrytý absolutně a stoprocentně,“ sdělil v rozhovoru pro portál sport.sk ředitel sportovní sekce RTVS Matej Hajko.
Hlavním komentátorem dění na ledě bude Pavol Gašpar, sekundovat mu bude Matúš Krutý. Přímo na místě je bude jako odborný spolukomentátor doplňovat Rastislav Staňa.
Celkem se RTVS chystá ze zimních her odvysílat 260 hodin, z toho 200 v přímém přenose (o 10 více než ČT). Olympijský program přitom veřejnoprávní televize rozprostře mezi dva kanály a to Jednotku a Dvojku. To je další podstatný rozdíl oproti ČT, která je kontraktem vázána vysílat pouze na programu ČT Sport.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -