- Reklama -

Slunečno, místy nehokejovo

- Reklama -

Zataženo, občas slabý déšť se sněhem. Na novoroční poobědovou procházku u nás v Česku nic moc počasí, ale co by za ně organizátoři Winter Classic v NHL dali (tedy, raději bez toho deště). Předpověď na zítřejší odpoledne pro Washington, kde se zápas pod širým nebem chystá, totiž hlásí nebe bez mráčků a teploty okolo šesti stupňů.
Kromě vlivu na kvalitu ledové plochy se sluneční paprsky také nepříjemně odrážejí od bílého povrchu hráčům do očí, což ztěžuje orientaci i kontrolu puku. Poznali to už hokejisté Capitals při středečním tréninku, když byla jedna třetina plochy ve stínu a zbytek se koupal ve světle naší mateřské hvězdy.
O půl třetí už by tribuny baseballového stadiónu Nationals Park měly zastínit celou plochu – a to je právě čas, kam by se začátek utkání původně plánovaný na 13:00 mohl případně posunout. Dál už není kam, jelikož o půl šesté se o pozornost sportovních fanoušků přihlásí zápasy play off univerzitního mistrovství v americkém fotbale a těm NHL nehodlá konkurovat. Vedení ligy ale zatím věří, že s termínem nebude nutné hýbat.
„Rozhodnutí každopádně padne až ve čtvrtek, tak blízko předpokládanému začátku, jak jen to bude možné,“ říká zástupce komisaře NHL Bill Daly. „Pokud bude možné začít včas, chceme začít včas. Nikdo si nepřeje zpoždění, takže pokud bude možné se mu vyhnout, vyhneme se mu. Posun bude maximálně půldruhé hodiny.“
V roce 2012 byl zápas Winter Classic mezi Philadelphií a NY Rangers ze stejného důvodu posunut o dvě hodiny. Letos v lednu byl kvůli přílišné intenzitě slunečního záření o hodinu a půl odložen začátek duelu Stadium Series mezi Rangers a Devils.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -