- Reklama -

Směr: Legendy. Ovečkin pokořil Lemieuxe

- Reklama -

Mašina jménem Alex Ovečkin stále šlape.
Kapitán Washingtonu vsítil v sobotním zápase na ledě Islanders svůj druhý hattrick v řadě, 26. v kariéře a v historickém pořadí střelců NHL se posunul do první desítky.
Jednoduše fantastický večer!



34letý forvard poslal Capitals do vedení 1:0 svou 690. brankou v základní části NHL a vyrovnal se tak Mariu Lemieuxovi na 10. místě historického žebříčku. Svým druhým přesným zásahem, kterým snižoval stav na 2:4, posléze legendu předběhl. Gólem do prázdné na 6:4 se pak dokonce vyrovnal Steveu Yzermanovi na deváté pozici a na osmého Marka Messiera ztrácí jen dva zápisy.
„Dostal jsem se mezi výjimečné hráče. Je to něco speciálního, jde o zápis do kronik. Je to jednoduše skvělé,“ řekl nadšený Ovečkin po zápase novinářům.
Tím však jeho ambice nekončí. Na dotaz, zda si troufá na Gretzkyho 894 branek, měl jasnou odpověď.
„Ještě mám ve smlouvě rok a půl, takže uvidíme. Příští týden máme volno a tak jsem nechal na ledě všechno. Musím se teď hlavně připravit na druhou půlku ročníku,“ sdělil moskevský rodák.
V probíhající sezóně nasbíral Ovečkin už 34 gólů a 50 bodů, přičemž v posledních třech duelech skóroval osmkrát.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -