- Reklama -

Smlouva zatím podepsána není. Stamkos ale do konce sezóny z Tampy Bay neodejde

- Reklama -

Steven Stamkos v nadcházejících týdnech z Tampy Bay neodejde. Generální manažer Lightning Steve Yzerman vydal prohlášení, které toto sděluje. Kapitán Blesků nebude vyměněn v příštích dvou týdnech, jak se poslední dobou spekulovalo.
„Jak se blíží konec února, mohu v tuto chvíli říct, že Steven Stamkos nebude vyměněn před uzávěrkou přestupů,“ řekl Yzerman v tiskovém prohlášení. „Řekl jsem už dřív, že naší snahou je dosáhnout se Stevenem dohody o novém kontraktu. Teď – 27 zápasů před koncem základní části – se chce celá naše organizace, včetně Stevena, soustředit na play off.“
„Rozhodně chci celý proces jednání udržet mezi oběma stranami a nechci v tuto chvíli jeho průběh žádným způsobem komentovat,“ dodal generální manažer Tampy Bay.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Blesky budou mít opět vysoké ambice. Loni si zahrály proti Chicagu finále Stanley Cupu. Letos zatím nemají nic jistého, ale v tento moment stále drží v tabulce Východní konference osmou příčku. Šestadvacetiletý Stamkos, jemuž končí po sezóně smlouva, dal najevo, že by v klubu rád zůstal.
Yzermanovo prohlášení má především sejmout z hokejisty tlak. Tak aby se mohl v klidu soustředit na zbytek sezóny. Lightning jeho góly nutně potřebují, devátý Pittsburgh má už stejně bodů a odstup dalších týmů také není velký.
Stamkos byl nedávno dotázán, zda by zrušil no-trade klauzuli ve své smlouvě, kdyby o to byl generálním manažerem požádán. Hokejista svou odpovědí rozvířil spekulace o výměně, když řekl: „Odpověď dostaneme během pár týnů, až přijde ten správný čas.“
„Nemyslím, že je na to teď vhodná chvíle,“ řekl útočník Blesků. „Brzo ten most překročíme. Pokračuji v docházení na kluziště každý den jako lídr týmu a snažím se odvádět to nejlepší. Řekl jsem to už první den tréninkového kempu a nic se na tom nemění.“
Lightning zůstávají ohledně nové smlouvy se Stamkosem sebevědomí. Všichni tu věří, že se do 1. července dohodnou. Silným důkazem je Yzermanovo popírání výměny. Pokud se po uzávěrce přestupů do začátku července s hráčem nedomluví, může ho ztratit bez náhrady.
„Máme otevřené komunikační kanály. Obě strany si navzájem projevily dostatek respektu,“ dodal k průběhu jednání Stamkos.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -