- Reklama -

Smlouvy pro O’Reillyho, Johnsona, Barrieho, MacKinnona. Joe Sakic bude mít v létě co dělat

- Reklama -

Jak informoval generální manažer Joe Sakic, Avalanche mají v úmyslu prodloužit spolupráci s Ryanem O’Reillym. Mladý útočník sice má smlouvu ještě na rok, pak se ale může stát nechráněným volným hráčem. Vedení Colorada tedy cítí povinnost pojistit si jeho služby s předstihem.
Čtyřiadvacetiletému O’Reillymu dojíždí dvouletý kontrakt na 12 miliónů dolarů a Colorado by s ním rádo uzavřelo novou smlouvu ještě do začátku příštího ročníku. V klubu by neradi zažili to, co prožili minulé léto s Paulem Stastnym, který podepsal jako volný hráč se St. Louis.
„Už jsem hovořil s jeho zástupci,“ řekl Sakic. „Víme, kde se nacházíme. Jak jsem řekl už v dubnu, rád bych ho měl podepsaného do začátku sezóny. Právě teď se ale soustředíme na draft a trh s volnými hráči, abychom zjistili, kde se můžeme posílit.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O’Reilly byl draftován jako číslo 33 na draftu 2009. Tuto sezónu zakončil s 55 body (17+38) v 82 zápasech, ceněn je ale rovněž pro svou defenzivní práci. V předešlé sezóně dostal Lady Byng Trophy za hokejové gentlemanství spojené s vysokou výkonností.
„Mám Ryana hodně rád. Je to cenný hráč, patří do našeho jádra,“ pokračoval Sakic. „Moje priorita je s ním prodloužit spolupráci, uvidíme, jak to půjde.“
Obě strany už mají zkušenost z minulosti, kdy se přesvědčily, že jednání nemusí probíhat snadno. Po sezóně 2011-12 měly problémy se dohodnout. O’Reillymu (na snímku) nakonec předložilo nabídku Calgary. Zněla dva roky a 10 miliónů, Colorado ji dorovnalo.

Sakic dodal, že by současně rád podepsal obránce Erika Johnsona, Tysona Barrieho a útočníka Nathana McKinnona. Všichni také vstupují do posledního roku smlouvy. Johnson už se zotavil ze zranění kolena, po sezóně se může stát nechráněným hráčem, další dva budou chráněnými agenty.
„Určitě se podíváme i na možnost jejich prodloužení,“ slíbil GM Avalanche. „Brzo bychom s tím mohli začít. Snad na něčem zapracujeme už tohle léto. To samé platí pro další dva, ale z nich budou chránění hráče, takže na ně budeme mít práva.“
Colorado také musí nahradit asistenta trenéra Andreho Tourignyho a videokouče Mario Duhamela, kteří opustili organizaci. „Seznámil jsem se s kandidáty. Nemáme žádný časový rámec, do kdy se to musím rozhodnout,“ řekl trenér Patrick Roy. „Jde to dobře. Vezmu si nějaký čas, abych si byl jistý, že udělám správné rozhodnutí.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -