- Reklama -

Smlouvy pro Vrbatu a Hamhuise? Letos v létě ne

- Reklama -

Téměř u všech hráčů, s nimiž bylo nutné dohodnout nové kontrakty, má generální manažer Vancouveru Jim Benning zapsáno SPLNĚNO. Na předpokládané soupisce pro příští sezónu má dvanáct útočníků, šest zadáků a dva brankáře, takže ani tady ho pata netrápí. Klidně by se tedy mohl začít věnovat problémům příštího léta, kdy se volnými agenty bez omezení stanou z elitních hráčů Radim Vrbata a Dan Hamhuis. Šéf Kosatek však nevidí důvod, proč spěchat.
„Půjdeme do sezóny a uvidíme, jak se situace vyvine,“ říká v rozhovoru pro Vancouver Province. „Udělali jsme si s jejich agenty základní nástin. Uvidíme, co z toho vznikne.“
Vrbata, který byl s 31 brankami nejlepším střelcem Canucks, si ve druhém roce loni uzavřené smlouvy vydělá pět miliónů dolarů – stejně jako nyní. Obránce Hamhuis završí šestiletý kontrakt s průměrným příjmem 4,5 miliónu, jeho reálná mzda bude o 250 tisíc nižší. Oba mají ve smlouvách klauzuli o nemožnosti výměny bez jejich souhlasu.

Nějaké resty Jim Benning přece jenom má. Čekají ho jednání s chráněnými volnými hráči Svenem Bärtschim, Adamem Clendeningem a Frankem Corradem. Ani jeden z nich sice neodehrál v předešlé sezóně víc jak dvacet zápasů v NHL, ale klub by o ně nerad přišel.
„Jednáme s nimi a všechno se zdá být na dobré cestě. Doufejme, že to vyřešíme rychle,“ přeje si generální manažer Vancouveru.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -