- Reklama -

Smutný závěr. Rinne skončil v temném koutě

- Reklama -

Brankář Nashvillu Pekka Rinne zažil hodně nešťastný konec sezóny. V sedmém zápase druhého kola play-off proti Winnipegu pustil zkraje hry dva ušmudlané góly a po zbytek duelu byl odsouzen trávit čas v potemnělé části chodby za střídačkou. „Jednalo se o nejdůležitější utkání ročníku a já jsem zklamal celý tým,“ sypal si pětatřicetiletý Fin popel na hlavu.
Predators kruciální střetnutí i vinou Rinneho špatné formy ztratili 1:5 a postup do konferenčního finále přenechali radostí křepčícím Jets.


„Je to příšerný pocit,“ dodal zdrcený Rinne, který byl v polovině první třetiny po gólu Paula Stastneho střídán. „Je těžké strávit skutečnost, že jste zklamal své spoluhráče.“
Rinne svůj mančaft nepodržel:

Tím Rinneho sebekritické komentáře zdaleka neskončily. „Cítím se zodpovědný za to, že už nyní máme po sezóně,“ cituje jeho další silná slova reportér Adam Vingan.
Náhled do statistik série, která zaujala divokými výsledky, přitom skutečně není pro zkušeného gólmana příliš lichotivý. Ve čtyřech domácích vystoupeních inkasoval v průměru takřka pět gólů na zápas a zaznamenal úspěšnost zákroků pouhých 84.8 procent.


Rinne, který byl v dubnu nominován na Vezinovu trofej pro nejlepšího muže v bráně, má nyní před sebou ještě rok kontraktu s Nashvillem. Závěr tohoto ročníku mu ale nadmíru nevyšel.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -