- Reklama -

Sobotka má týden na rozmyšlenou. Vrátí se do St. Louis?

- Reklama -

Když se Vladimír Sobotka loni jako chráněný volný hráč nebyl schopný dohodnout se St. Louis na podmínkách nové smlouvy, rozhodl se k odchodu do Kontinentální ligy, kde se na tři roky upsal Avangardu Omsk. Podle některých informací ale kontrakt s ruským klubem obsahuje klauzuli, podle níž se třebíčský rodák po každé sezóně může vrátit do NHL. Lhůta na rozmyšlenou vyprší na konci května.
„Pokud se rozhodne k návratu do NHL, přivítáme ho s otevřenou náručí. Pokud ne, budeme to řešit znovu za rok. Sobotka ví, že cesta zpět vede přes St. Louis,“ informuje generální manažer Bluesmanů Doug Armstrong.
V zámoří sázejí na to, že českého reprezentanta by mohl od dalšího působení na východě Evropy odradit klesající kurz ruského rublu, který znehodnocuje smlouvu, na jejímž základě by si Sobotka v příštím ročníku vydělal (v původním přepočtu, ovšem s minimálními daňovými srážkami) 4,5 miliónu dolarů. Hráčův případný plat u Blues je daný výsledkem loňské arbitráže, činí 2,7 miliónu dolarů (před zdaněním). Rozdíl je pořád ještě dost výrazný.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


„Uznávám, že finanční poměry v KHL jsou skvělé. Respektuji, že asi bude chtít zůstat. Uvidíme za rok,“ pokračuje Armstrong. „Bavil jsem se během mistrovství světa s jeho agentem Petrem Svobodou a ten mi sdělil, že Vladimírovi garantovali stejné peníze, jaké dostal letos. Řekl jsem mu, že bychom Sobotku rádi měli zpět v týmu.“
Sobotka, kterého Bluesmani získali před pěti lety z Bostonu výměnou za Davida Warsofskyho, si ve své poslední sezóně za oceánem stanovil nový osobní rekord 33 bodů z 61 utkání. V Omsku letos odehrál o osm zápasů méně, ale získal o pět bodů více. Na nedávno skončeném mistrovství světa byl se čtyřmi brankami druhým nejlepším českým střelcem.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -