- Reklama -

Šokující konec. Slováky popravil v posledních sekundách Rytíř

- Reklama -

Byl to bezesporu nejemotivnější zápas dosavadního průběhu mistrovství světa. Utkání mezi domácím Slovenskem a Kanadou rozhodl útočník Vegas Golden Knights Mark Stone přesilovkovým gólem až 1,8 sekundy před koncem třetího dějství.
Vyhrocený duel, v němž Slováci vedli už 4:2, ovládli nakonec Severoameričané v poměru 6:5.


Kanaďané prokázali své schopnosti, když využili tři ze čtyř přesilovek, zatímco tým kouče Craiga Ramsaye neskóroval ani v jedné z pěti nabídnutých her v početní převaze.
Mezi střelce vítězného celku se kromě Stonea zapsali Anthony Mantha (Detroit), Shea Theodore (Vegas), Jonathan Marchessault (Vegas), Anthony Cirelli (Tampa Bay) a Troy Stecher (Vancouver).
Za Slovensko skórovali dvakrát Matúš Sukeľ a Adam Liška. Přesný zásah přidal také Ladislav Nagy.
Vyslanci země javorového listu počítají i ztráty. Střetnutí dohrávali pouze s pěti obránci, když se jim zranili Dante Fabbro (Nashville) a Brandon Montour (Buffalo).
Další zápas čeká Slováky ve středu, kdy se utkají s Německem. Kanada má nyní před kláním s Francií dva dny volna.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -