- Reklama -

Souboj na čele statistik: Voráček dva góly, Seguin 2+1

- Reklama -

Vláda Jakuba Voráčka v NHL pokračuje. Útočník Philadelphie, který se v sobotu čtyřmi asistencemi vrátil do čela kanadského bodování, o den později posílil svoji pozici dvěma góly do sítě Ondřeje Pavelce z Winnipegu. Poprvé překonal krajana hned v první minutě po rychlé kombinaci s Claudem Girouxem, další trefu si pošetřil na desátou sekundu prodloužení. Giroux u zadního mantinelu odstavil Byfugliena, Voráček se zmocnil volného puku a zasunul ho k bližší tyči (video: góly Jakuba Voráčka).
O zbylé dvě branky Letců se postaral Vincent Lecavalier. Byl to on, kdo v závěrečné třetině vymazal dvougólový náskok Jets a zařídil, že za stavu 3:3 se bude ještě pokračovat. Na dálku mu děkoval brankář Rob Zepp, který ve 33 letech absolvoval vítěznou premiéru v NHL. Michael Frolík si připsal asistenci u jedné z tref Tryskáčů.
Voráčka stíhá ve statistikách dalaský Tyler Seguin, který v nedělním utkání s Edmontonem plnil stejnou roli jako Lecavalier. Na začátku třetí třetiny vstřelil svůj 24. gól v sezóně, v padesáté minutě dalším zásahem do černého vyrovnával na 5:5. Druhý muž draftu 2010 ale navíc přidal ještě asistenci a také proměněný samostatný nájezd. V nich se na každé straně dostalo ke slovu osm hokejistů, extra bod zajistil Hvězdám někdejší Olejář Shawn Horcoff.
Aleš Hemský, další z mužů, kteří změnili dres, zaznamenal dvě asistence. Z jeho bývalých spoluhráčů nejvíce zářili Taylor Hall a Marc Arcobello, oba rozsvítili červené světlo dvakrát. Oilers prohráli posedmé v řadě, Hvězdy naopak prodloužily svoji vítěznou sérii na čtyři utkání.
Úspěšná šňůra NY Rangers je už šestizápasová, v lize momentálně nejdelší. K jejímu protažení stačil včera proti Carolině jediný gól, vsítil ho v páté minutě obránce Ryan McDonagh. Brankář Cam Talbot při svém třetím shutoutu v sezóně a šestém v kariéře musel zasahovat pouze osmnáctkrát. Na Antona Chudobina na opačné polovině kluziště šlo jednatřicet střel.
Oba soupeři se potkali už v sobotu, to Jezdci zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Teď je čeká bitva o třetí příčku v Metropolitní divizi s Washingtonem, dojde k ní v úterý večer.
Bez poskvrny zvládl nedělní vystoupení také strážce chicagské svatyně Antti Raanta. Jestřábi se dopoledne dozvěděli smutnou zprávu o smrti svého 34letého kustoda Clinta Reifa a večer uctili jeho památku vítězstvím 4:0 nad Torontem. Finský gólman přispěl svým dílem v podobě jednatřiceti zákroků.
Klíčem ke dvoubodovému zisku byly dva zásahy v posledních pěti minutách úvodního dějství, další dvě branky přidali Blackhawks ve třetí části hry. Třikrát najdeme v zápise jako asistenta Patricka Sharpa. Jeho jmenovec Kane díky gólu a dvěma nahrávkám postoupil na deváté místo statistik.
Až do 56. minuty byl neprůstřelný rovněž detroitský Petr Mrázek, proti přesilovkové ráně Tylera Johnsona ale neměl šanci. Hokejisté Rudých křídel předtím našli recept na Calvina Pickarda z Colorada také jen při početní výhodě. Nerozhodný výsledek vydržel až do konce prodloužení, Mrázek měl v té době na kontě 22 zákroků.
Při samostatných nájezdech ještě nějaké přidal, v deváté sérii ho však Jarome Iginla překonal. Brendan Smith naopak neuspěl, takže bod navíc si odvážejí Avalanche. Wings padli pošesté v řadě, během kritického období navíc vstřelili dohromady pouze šest branek.
Po chvále brankářů zhodnoťme ještě poslední utkání víkendového programu mezi Medvědy a Šavlemi, kde se činili střelci. Nejvíce bostonský Dougie Hamilton (2+1), z jehož činů uvítali diváci v TD Garden především vyrovnávací gól půldruhé minuty před sirénou. Stejně nadšeně oslavovali Louie Erikssona, který podruhé během pěti dnů rozhodl prodloužení.
Sabres jsou i přes nadějný vývoj za bod vděční, vždyť do zápasu šli kvůli nemoci několika opor v improvizované sestavě. Častějšího nasazování využil ke vstřelení svého premiérového gólu v NHL nováček Tim Schaller, první trefy v sezóně se dočkal také slovenský obránce Andrej Meszároš.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -