- Reklama -

Souboj o brankářskou jedničku Výběru Evropy vyhrál Halák

- Reklama -

Velká radost hokejistů Týmu Evropy, Jaroslav Halák přijímá gratulace od spoluhráčů, přesně tak vypadaly první okamžiky na hrací ploše po skončení středečního přípravného utkání ve washingtonské aréně Verizon Center, v němž svěřenci trenéra Ralpha Kruegera uštědřili debakl Švédsku 6:2.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hlavními strůjci první výhry Výběru Evropy v přípravě na Světový pohár se stali německý útočník Leon Draisaitl a slovenský gólman Jaroslav Halák. Prvně jmenovaný se blýskl hattrickem, Halák kryl 34 z 36 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.
„Švédští hokejisté si vytvořili šance, ale Jaro předvedl několik neuvěřitelných zákroků. Takové výkony od něj budeme potřebovat i v průběhu turnaje,“ prohlásil jednatřicetiletý francouzský útočník Pierre-Edouard Bellemare z Philadelphie Flyers.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Kromě jednatřicetiletého rodáka z Bratislavy má realizační tým Výběru Evropy k dispozici i dva německé gólmany Thomase Greisse a Philippa Grubauera. Kouč Ralph Krueger už ale s předstihem potvrdil, že skvělým výkonem proti Švédsku si Halák zajistil post brankářské jedničky.
„Jakékoliv jiné rozhodnutí by bylo bláznivé,“ říká Krueger. „Je úžasné, jak profesionálně Jaro přistupuje k tréninkovému kempu i zápasům, proto nás těší, že se mu duel se Švédskem povedl,“ doplňuje sedmapadesátiletý rodák z Winnipegu.
Tým Evropy otevře v sobotu od 21:30 SELČ program Světového poháru v souboji s hokejisty Spojených států amerických.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -