- Reklama -

Spasitel Devils v nájezdech? Doporučil ho Eliáš

- Reklama -

Osmnáctkrát za sebou byly samostatné nájezdy pro hokejisty New Jersey ztrátou času. Ať dělali, co dělali, odjížděli po nich se svěšenou hlavou. Až na devatenáctý pokus, ve čtvrtečním utkání s Winnipegem, uspěli. Ondřeje Pavelce sice překonal pouze Jacob Josefson, ale stačilo to.
„Doufejme, že tímhle pro nás začíná lepší série a nám se dál povede, mnohem raději bychom ale vyhrávali zápasy ještě před nájezdy,“ vysloví dvě přání najednou švédský útočník.
Třiadvacetiletý mladík se k exekuci postavil teprve pošesté ve své zámořské kariéře. Z předchozích pěti pokusů uspěl pouze jednou. Přesto měl plnou důvěru trenéra Petera DeBoera – díky přímluvě Patrika Eliáše.
„Josefsonovi se při tréninku opravdu vedlo a Eliáš vytahoval jeho jméno pokaždé, když jsme se o nájezdech bavili. Letos má při nájezdech hlavní slovo můj asistent Mike Foligno, jména mi předkládá on. Eliáš u toho byl také a přihodil tam Jacobovo jméno,“ prozradil kouč Ďáblů. „Byla to jednoduchá volba a on, i když byl pod velkým tlakem, to zahrál skvěle.“
Na Josefsona přišla řada ve druhém kole. V prvním nejprve Damien Brunner trefil tyčku, poté Cory Schneider vychytal Blakea Wheelera. Švéd se rozjel proti Pavelcovi, rameny naznačil pohyb a posléze si z nabízených možností vybral forhendové zakončení.
„Byl to klasický klamný pohyb hlavou. Naznačíte střelu, jdete do strany a snažíte se zakončit nahoru,“ popisuje svoji akci Josefson.
Na druhé straně neuspěl Andrew Ladd, definitivně tedy mohl rozhodnout Patrik Eliáš. Jenže Pavelec na krajana stejně jako ve 14. minutě při jeho velké šanci v přesilovce vyzrál. Naštěstí pro Devils Bryan Little mířil vedle a v Newarku se mohla plánovat menší oslava na počest prvního vítězství New Jersey v nájezdech od března 2013.
„Byla to naše první domácí výhra v sezóně a první vítězství v nájezdech snad po deseti letech,“ záměrně zveličuje kouč DeBoer. „Zbavili jsme se pořádného břemene a můžeme se posunout dál. Jsou to důležité dva body.“
Ďáblové ale nemuseli mít ani jeden. Od sedmé minuty prohrávali po akci Blakea Wheelera, který v signalizované početní výhodě dostal na modrou čáru přihrávku od Tobiase Enströma, přehnal se kolem zkoprnělého Marka Židlického a poslal puk do mezery mezi tyčkou a Schneiderovým betonem.
„Měli jsme potom několik příležitostí navýšit náskok, ale nepovedlo se nám to,“ zalitoval trenér Tryskáčů Paul Maurice.
Dlouho se nedařilo ani soupeři, až tři a půl minuty před sirénou se Michael Ryder vyhnul v levém kruhu Jacobu Troubovi a překonal Ondřeje Pavelce.
Ve zbývajícím čase už se nic nestalo, prodloužení rozuzlení nepřineslo. Scéna byla připravena pro Jacoba Josefsona.
Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -