- Reklama -

Špatná nálada na Floridě Jágrovy oslavy nenarušila. Tým je stvrdil dvěma body

- Reklama -

Na pátek byla pro Jaromíra Jágra na Floridě připravena velká noc oslav. Náladu bohužel pokazil útok šíleného střelce na floridském letišti Fort Lauderdale-Hollywood International (střelec zabil pět lidí, další zranil), nicméně místní úřady i vedení klubu se shodly, že NHL se proto zastavovat nebude.
Pro českého forvarda byla nachystána připomínka jeho překonání Marka Messiera a posun na druhé místo historického kanadského bodování NHL. Lidé dostali speciální upomínková trička, vstupenky na zápas se prodávaly za symbolických 18,88 dolarů (počet bodů, které Jágr potřeboval na překonání Messiera), lepší místa šly za 68 dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V obou případech se jednalo o podstatné zlevnění oproti obvyklým cenám, BB&T Center však podle místních zvyklostí ani tentokrát vyprodaný nebyl. Návštěva 14 003 diváků znamenala jen zhruba 73 procentní naplnění kapacity haly.
Sám oslavenec přidal v utkání 1893. bod, když si připsal asistenci u druhé braky domácích. Ještě důležitější bylo, že zápas konečně skončil výhrou po základní hrací době. Úspěch nad Nashvillem přerušil sérii pěti domácích porážek a znovu přiblížil Panthers postupovým příčkám do play off. V tuto chvíli jim na osmé místo ve Východní konferenci chybí dva body.
„Hráli jsme dobře, v první řadě ale naše myšlenky a modlitby byly s rodinami obětí tragédie na letišti,“ připomněl špatnou náladu v oblasti trenér Floridy Tom Rowe. „Chlapi se o tom hodně bavili… Když se něco takového stane, všechno se posune do jiné perspektivy.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Mnohem menší nepříjemnost potkala i samotný tým. Robert Luongo stále čeká na 448. vítězství v kariéře, kterým by se posunul na páté místo před Terryho Sawchuka. Nedočkal se ho ani v pátek, přestože zápas nakonec dopadl pro Panthers vítězně. Luongo se totiž při rozcvičce zranil a musel být nahrazen Jamesem Reimerem. Ten pomohl domácím 26 zákroky. Luongův stav není vážný a bude vyhodnocován každý den.
„Samozřejmě je to náročné, ale na druhé straně nemáte moc času se nervovat,“ řekl k rychlému povolání do branky Reimer. „Prostě tam jdete. Snažil jsem se připravit jako kteroukoli noc. Je to jen další zápas. Jako tým jsme myslím hráli výborně a byli jsme celý večer lepší.“
Tak jednoznačné to nebylo. Domácí vedli od 3. minuty po rychlém gólu čtvrté řady, akci zakončil pěknou kličkou Gregg McKegg. Hosté srovnali až ve 46. minutě a dva body pro Pantery nakonec zajistil poměrně šťastnou střelou od pravého mantinelu Jonathan Marchessault.
Branka šla určitě na vrub gólmana Nashvillu Juuseho Sarose, což potvrdil i střelec. „Byl to šťastný gól. Věděli jsme, že toho letos moc neodchytal, tak jsme se na něj snažili hodně střílet. Měl jsem štěstí a byly z toho dva body,“ řekl k vítězné trefě Marchessault.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -