- Reklama -

Spezza bude ještě lepší. V Dallasu na to má další čtyři roky

- Reklama -

Sedmimiliónová smlouva mu v létě vyprší, ještě o 500 tisíc dražší kontrakt na ni ihned naváže. Jason Spezza se dohodl s Dallasem na spolupráci do roku 2019, dostane za to celkem třicet miliónů dolarů.
„Je to elitní hokejista. Takovíhle hráči vám nepadají z nebes. Jsme šťastni, že je členem naší organizace, a nadšeni, že ví, co tady budujeme a věří nám,“ zhodnotil podpisový akt generální manažer Hvězd Jim Nill.
Jednatřicetiletý kanadský útočník se do Texasu opravdu z oblak nesnesl. Místní hokejový klub ho získal začátkem července z Ottawy spolu s Ludwigem Karlssonem výměnou za Alexe Chiassona, dva mladíky a druhou volbu v příštím draftu. Spezza už tehdy vyslovil přání dohodnout se s novým zaměstnavatelem na smlouvě co nejdříve.
„Je to úžasný den pro mě i pro moji rodinu,“ říká s odstupem několika měsíců. „Jsme spokojeni s týmem i s klubem. Je dobře, že můžu také něčím přispět. Těším se na další roky. Cítím, že můžu být ještě lepším hráčem, než jsem zatím ukázal. Dobře zapadám do mužstva, tohle je pro mě správné místo.“
Rodák z Toronta zatím přispěl Hvězdám 4 brankami a 14 asistencemi z osmnácti zápasů. Letos je ještě hodnocený na základě smlouvy, kterou si přinesl od Senátorů. Dostane čtyři milióny, ale do platového stropu se klubu započte sedm miliónů. Nově uzavřený kontrakt by měl být rozvržen rovnoměrně, tedy s průměrným ročním příjmem 7,5 miliónu dolarů.
Rovněž v klubovém vedení se domnívají, že účastník tří světových šampionátů ještě v Dallasu nepředvedl to nejlepší ze svého umění. „Až se tu pořádně usadí, bude se ještě zlepšovat,“ tvrdí trenér Lindy Ruff. „Je velmi dobrý s pukem a víte, že umí tvořit hru a využívat svého těla. Má dobré vidění. To jsou všechno věci, které ho v kariéře přivedly k číslům, které má.“
Což jest: 705 kanadských bodů ze 706 zápasů základní části a 52 bodů z 56 vystoupení v play off.

Dallas navíc v pátek měnil se San Jose

Kromě podepisování smluv měl generální manažer Stars Jim Nill na starost ještě dohadování se svým protějškem Dougem Wilsonem ze San Jose. Získal při něm obránce Jasona Demerse a třetí volbu v draftu 2016 výměnou za jiného zadáka Brendena Dillona.
„Jason má za sebou svoji nejproduktivnější sezónu a vstupuje do nejlepších let své kariéry. Hledali jsme na trhu pravorukého obránce pro hru na obou stranách kluziště a on pomůže vyvážit naši modrou čáru.“
Demers má kontrakt ještě na příští sezónu s ročním příjmem 3,4 miliónu dolarů, Dillonovi vyprší za pár měsíců smlouva za 1,25 mil.dolarů. Žralokům se tedy finančně uleví, ale samozřejmě upozorňují i na další aspekty trejdu. S chráněným volným hráčem se určitě pokusí uzavřít novou smlouvu, pokud se osvědčí.
„Brenden je fyzicky disponovaný hráč, který do naší současné skupiny obránců přinese důležité ingredience. Po fyzické stránce dospěl později a my cítíme, že ve 24 letech má ještě vzestupný trend. Do našeho klubu dobře zapadne nyní i v budoucnu,“ domnívá se Wilson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -