- Reklama -

Spojení Granlunda s Minnesotou bude pokračovat

- Reklama -

Finský hokejista Mikael Granlund se jako chráněný volný hráč dohodl na podmínkách nové smlouvy s Minnesotou a předešel tak arbitrážnímu řízení, které mělo určit výši jeho platu. Podle informací zámořského tisku si pětadvacetiletý centr v příštích třech sezónách vydělá 17,25 miliónu dolarů.
„V posledních pěti letech byl Mikael důležitou součástí našeho klubu. V minulé sezóně předvedl působivý výkon a výkonnostní růst,“ říká generální manažer Wild Chuck Fletcher na adresu hráče, jenž si v posledním ročníku NHL vytvořil osobní rekordy například v počtu gólů (26), asistencí (43), bodů (69) nebo ve statistice +/- (+23).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Granlund se polepšil v celkem devíti statistických kategoriích. Na přelomu ledna a února dokázal bodovat ve dvanácti utkáních za sebou, což je nejdelší série v historii Wild a druhá nejdelší v ročníku National Hockey League.
„Mikael je úžasně talentovaný a šikovný hokejisty,“ libuje si Fletcher. „Když k tomu připočteme jeho pracovní morálku a skvělý charakter, jsme přesvědčeni, že bude hrát velkou roli v budoucích úspěších našeho mužstva,“ doplňuje padesátiletý rodák z Montrealu.
Po sezóně byl Mikael Granlund nominován na Lady Byng Memorial Trophy pro nejslušnějšího hráče ligy. V 81 zápasech mu rozhodčí udělili jen dvanáct trestných minut. V období mezi 5. lednem a 5. březnem odehrál 27 utkání bez vyloučení, zaznamenal v nich 30 bodů (11+19).
Divoši draftovali rodáka z Oulu před sedmi lety z devátého místa. Mistr světa z roku 2011 odehrál v základní části NHL 321 zápasů, ve kterých nasbíral 201 bodů za 57 branek a 144 přihrávek. Ve 34 utkáních play off zaznamenal sedm gólů a jedenáct asistencí.
Seznam hráčů přihlášených k arbitráži

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -