- Reklama -

Spokojený Ken Holland. Hráči Red Wings se na mistrovství světa předvedli v dobrém světle

- Reklama -

Přestože se traduje, že za Atlantikem mistrovství světa nikoho moc nezajímá, není to pravda. Několik hráčů Detroitu, jimž se zrovna nevedlo v závěru sezóny, nebo byli dokonce posazeni na lavičku náhradníků, předvedlo na světovém šampionátu v Rusku dobré výkony a generálního manažera Red Wings Kena Hollanda to potěšilo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Alexej Marčenko vedl tabulku plus minus bodování bronzových medailistů z Ruska, Dylan Larkin byl nejproduktivnějším hráčem USA, Švéd Gustav Nyquist (7+1) se dělil o post nejlepšího střelce turnaje, Tomáš Jurčo (2+3) vyhrál bodování Slováků. U všech se zkušenosti z mezinárodního fóra počítají.
„Důležitou součástí hráčského vývoje je možnost čelit nejrůznějším situacím,“ řekl Holland detroitskému tisku. „Dva roky po sobě byl Larkin součástí týmu USA a pokaždé se dostali do semifinále (loni skončili třetí, letos čtvrtí). Je to ohromná zkušenosti pro takhle mladé hráče v tomto stádiu vývoje.“
Pro devatenáctiletého Larkina to byl druhý šampionát. Potom, co loni zaznamenal jen jeden bod (asistenci) v deseti zápasech, letos bodoval ve stejném počtu utkání devětkrát (2+7) a dělil se místo nejproduktivnějšího hráče s Austonem Matthewsem, který má být s velkou pravděpodobností jedničkou nadcházejícího draftu.
Holland i trenér Jeff Blashill rádi viděli Larkina na postu centra. Pokud totiž odejde Pavel Dacjuk do Ruska, je možné, že se Larkin vrátí na svoje původní místo. „Hrál centra, než přišel k Red Wings,“ vysvětlil Holland. „My jsme ho dali na křídlo, abychom zredukovali jeho odpovědnost. Hraje odhodlaně, během sezóny se posunul ze čtvrtého útoku do prvního. Byl to velký krok v jeho vývoji.“

Sezóna se zrovna nevydařila Gustavu Nyquistovi, který spadl z loňských 54 na letošních 43 bodů, částečně i kvůli nízké efektivitě na přesilovce. Na mistrovství světa měl sedm gólů, stejně jako osmnáctiletá finská hvězdička Patrick Lane, jenž by se měl stát dvojkou letního draftu.
„Dobře, že dal nějaké góly,“ těšilo Hollanda. „Nemyslím, že tam měli Švédové moc hráčů z NHL, Nyquist byl jedním z nich. Je to součást jeho role, že nabídl to, co umí.“
Marčenko sice vynechal závěrečné dva duely série Detroitu s Tampou Bay, protože se necítil dobře po zásahu do hlavy ve třetím utkání, nicméně na světovém šampionátu odehrál všech deset zápasů a byl nejlepším hráčem Ruska s +12 body v tabulce pravdy.
Jiří Fischer (ředitel hráčského vývoje Red Wings) říkal, že hrál solidně, mezi Rusy vypadal dobře,“ řekl Holland. „Jeho předností je dobrá defenziva, rozehrávka puků útočníkům. Co odehrál, odehrál dobře.“
Potěšující byly také Jurčovy výkony, který by jednou mohl dorůst kvality krajana Tomáše Tatara, který se již v Detroitu naplno etabloval. „Odehrál dobrý turnaj,“ ocenil hru Tomáše Jurča Holland, přestože Slováci nedošli na mistrovství světa moc daleko.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -