- Reklama -

Spolupráci s Patrickem Royem jsem si užil, jeho odchod mě šokoval, říká Semjon Varlamov

- Reklama -

Jako spousta hokejových fanoušků byl i Sergej Varlamov v šoku, když Patrick Roy oznámil 11. srpna rezignaci na trenérský post Colorada. Ruský gólman se zrovna pouštěl do suchého letního tréninku, když se tu novinu dozvěděl. Pořádně ho sebrala.
„Seděl jsem v kabině, volal mi můj agent a řekl, že Patrick opustil tým. Bylo to pro mě velké překvapení,“ vybavuje si brankář Avalanche v rozhovoru poskytnutém během přípravy na Světový pohár. „Další týden jsem byl zpátky v Denveru, bavil jsem se s lidmi, co se stalo, a nikdo nevěděl, proč vlastně odešel… Byl to šok pro všechny. Pro hráče i organizaci, nikdo to nečekal.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zvlášť Varlamova Royův odchod zasáhl, protože si s koučem, který býval sám úspěšným brankářem, vypěstoval velmi důvěrný vztah. Roy se ho zastával, když měl potíže s nařčením z domácího násilí. Varlamov si považoval za čest, že mohl pod členem hokejové Síně slávy chytat.
Osmadvacetiletý gólman se pod Royovým vedením za ty tři roky hodně zlepšil. Byl finalistou Vezina Trophy, Colorado dovedl v roce 2014 do play off. V tomto ročníku vychytal 41 výher.
„Spolupráci s Patrickem jsem si určitě užil. Bylo pro mě ohromné mít ho jako hlavního trenéra. Byl mi velmi nápomocný. Jako brankář jsem byl rád, že ho tam mám, stejně jako Francoise Allairea jako trenéra brankářů. Měl jsem vlastně dva brankářské trenéry v týmu, to bylo výborné,“ řekl Varlamov.
Současně přiznal, že s Royem od jeho rezignace nemluvil a stále ji úplně nerozumí. „Nevím, proč tým opouštěl, protože hráči ho měli rádi a rádi pro něj hráli,“ pokračoval osmadvacetiletý Rus. „Myslím, že komunikaci s námi měl velmi dobrou. Vážně jsme to nečekali, bylo to obrovské překvapení.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Varlamov se aspoň ujistil, že jeho další trenér v mužstvu zůstane. „Volal jsem v létě Allaireovi a ptal jsem se ho, jestli zůstává, a on mi řekl, že prodloužil o další rok,“ uklidnilo brankářskou jedničku Avalanche.
S novým trenérem Jaredem Bednarem prý ještě také nemluvil. „Byl jsem v Rusku, když ho najali, takže jsem zatím taky neměl příležitost s ním hovořit.
Teď se těší na Světový pohár, kde se popere o místo jedničky s dalšími krajany Sergejem Bobrovským a Andrejem Vasilevskim.
„Bude to největší turnaj mé kariéry. Nevím, kdo bude číslo jedna, dvě nebo tři, všichni brankáři vypadají dobře. Je to krátký turnaj, všichni nemohou chytat. Na World Cupu jsem ještě nehrál, rozhodně to bude vzrušující,“ těší se Semjon Varlamov.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -