- Reklama -

Spurgeon prodloužil o čtyři roky v Minnesotě

- Reklama -

Jared Spurgeon je druhým nejzaměstnanějším, ale až čtvrtým nejlépe placeným obráncem Minnesoty. To by se mělo změnit. Pokud se v příští sezóně výrazně neobmění složení defenzívy Wild, bude Spurgeon také druhým nejlépe honorovaným zadákem v klubu. Zaručí mu to čerstvě uzavřená čtyřletá smlouva za 20,75 miliónu dolarů.
V prvním roce její platnosti by měl rodák z Edmontonu dostat 4,25 miliónu, v každém z dalších let 5,5 mil. dolarů. Během prvních tří sezón obsahuje kontrakt částečnou no-trade klauzuli umožňující Spurgeonovi vyřadit z listiny případných „nápadníků“ několik klubů (nejprve dvacet, poté po deseti).
„Myslím, že jde o férovou smlouvu odpovídající situaci na trhu,“ říká generální manažer Divochů Chuck Fletcher. „Zajistili jsme si nejlepší roky Jaredovy kariéry.“
Ta měla odstartovat draftem v roce 2008, kdy přišel tehdejší obránce mužstva Spokane Chiefs (WHL) a čerstvý vítěz Memorial Cupu na řadu v šestém kole. Nevybral si ho však jeho současný zaměstnavatel, nýbrž NY Islanders. Ostrované mu ale nenabídli smlouvu, takže o dva roky později se jako volný hráč dohodl s Divochy.
Od nich dostal hned v premiérové sezóně šanci v 53 zápasech, do dneška navýšil jejich počet na 327. Zaznamenal v nich 31 branek a 87 asistencí. Co je však úctyhodnější, za celou dobu strávil na trestné lavici pouze čtyřicet minut. To je z obránců, kteří během posledních šesti sezón absolvovali alespoň tři sta startů, nejméně.
„Jared je hokejista, který se výborně přizpůsobí systému. Je schopný zahrát správně v jakékoliv situaci: když vedete o gól, prohráváte o gól, v obou typech speciálních formací,“ chválí svého svěřence Fletcher.
Spurgeon v této sezóně strávil na ledě v průměru víc než 22 minut za zápas. Půldruhé minuty z toho připadá na přesilovky, prakticky stejný čas na oslabení. Zablokoval už 68 střel, což je devatenácté nejvyšší číslo v lize.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -