- Reklama -

St. Louis Blues hrají na čele ligy. Nyní je navíc posílí navrátivší Bouwmeester

- Reklama -

Obránce Jay Bouwmeester vyřešil své zdravotní problémy a nyní se chystá na návrat do ostrého zápasu. Připraven by mohl být už pro úterní utkání proti Edmontonu. Čtyřiatřicetiletý veterán chyběl od přípravného kempu, kde si přivodil zlomeninu kotníku.
I přes absenci zkušeného obránce se Blues pohybují na předních příčkách celé ligy, když vytěžili 31 bodů z 21 utkání. Doplnění o veterána s více než 1 000 strarty v NHL, bude pro klub další velkou vzpruhou.
„Tak kvalitní hráč jako je Bo, je pro naši hru důležitou součástí,“ říká trenér týmu Mike Yeo. „S jeho bruslařskými dovednostmi, s jeho obrannou hrou, dokáže udělat spoustu malých věcí, které vám pomohou vyhrávat zápasy.“
Blues inkasují 2,62 gólu na zápas, což je pátý nejlepší průměr v lize. S Bouwmeesterem v sestavě by se toto číslo mělo ještě zlepšít.
„Hraje výborně na obou koncích kluziště. Navíc je to kluk, který spořádá spoustu minut na ledě,“ říká o svém kolegovi Alex Pietrangelo. „V obraně se nám daří dobře, ale když přijde hráč s takovými zkušenostmi, uklidní to celé mužstvo. Dokáže ovládnout hru a já se těším, až bude konečně zpět.“
Bouwmeester ve své kariéře odehrál prozatím 1 071 zápasů, ve kterých získal 391 bodů (82+309).
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -