- Reklama -

St. Louis Blues: Přinese mohutné posilování konečně úspěch?

- Reklama -

Generální manažer:
Doug Armstrong
Hlavní kouč:
Mike Yeo
Kapitán:
Alex Pietrangelo
Umístění v ročníku 2017-18:
5. místo v Centrální divizi (94 body)
Play-off 2017-18:
neúčast
Nejproduktivnější hráči 2017-18:
70 – Brayden Schenn (28+42)
66 – Vladimir Tarasenko (33+33)
59 – Jaden Schwartz (24+35)
Nejlepší střelec 2017-18:
33 – Vladimir Tarasenko
Nejlepší hráč v hodnocení plus/mínus:
+15 Vladimir Tarasenko, Jaden Schwartz, Carl Gunnarsson
Nejtrestanější hráč:
Chris Thorburn – 60 trestných minut
Příchody:
Ryan O’Reilly, Tyler Bozak, Patrick Maroon, David Perron, Chad Johnson
Odchody:
Patrik Berglund, Vladimír Sobotka, Tage Thompson, Carter Hutton




Předpokládaná sestava:
Brankáři:
Jake Allen, Chad Johnson (Ville Husso)
Obrana:
Joel Edmundson – Alex Pietrangelo
Vince Dunn – Colton Parayko
Jay Bouwmeester – Robert Bortuzzo
(Carl Gunnarsson, Jordan Schmaltz)
Útok:
Jaden Schwartz – Brayden Schenn – Vladimir Tarasenko
David Perron – Ryan O’Reilly – Alex Steen
Patrick Maroon – Tyler Bozak – Robby Fabbri
Ivan Barbašev – Robert Thomas – Dmitrij Jaškin
(Oskar Sundqvist, Jordan Kyrou, Nikita Sošnikov)
Shrnutí:
Bluesmani ze St. Louis loni poprvé za posledních sedm let chyběli v play-off, což bylo pro tento ambiciózní celek velikým zklamáním. Sezónu přitom rozjeli přímo výtečně, postupem času jim ale docházel dech a propadali se tabulkou níž a níž. Situace došla tak daleko, že o postup si to rozdali až v posledním zápase základní části.
Fanshop týmu
V přímém souboji s Coloradem ovšem neuspěli, když hladovým mladíkům z Denveru podlehli 2:5. Postup do vyřazovací fáze jim tak o jeden bod utekl. Vedení klubu nehodlá tento výsledek opakovat, a tak se v létě pustilo do mohutného posilování. V kádru došlo k mnoha změnám a na papíře nyní Bluesmani skutečně vypadají silnější.
Mezi hlavní posily by měli patřit zejména Ryan O’Reilly, Tyler Bozak, David Perron a Patrick Maroon. Z marodky se jim po vynechání celé minulé sezóny vrací Robby Fabbri, což je další potěšující zpráva.
St. Louis se tak může nyní pochlubit velmi kvalitně obsazenou pozicí centra. Mít ve středu útoku Braydena Schenna, Ryana O’Reillyho a Tylera Bozaka opravdu není k zahození. A v záloze je ještě velmi talentovaný Robert Thomas. Spolu s ním se do sestavy tlačí i další mladí, zejména Ivan Barbašev, Nikita Sošnikov nebo Jordan Kyrou.
V obraně je nepřehlédnutelnou osobností kapitán Alex Pietrangelo, vedle něj se neustále zlepšují také Joel Edmundson, Colton Parayko či Vince Dunn. Problém měli Bluesmani v minulé sezóně hlavně se střílením branek, což jen dokreslila jejich mizerná úspěšnost v přesilovkách.
Vladimir Tarasenko nasázel třiatřicet branek, ale určitě by chtěl atakovat minimálně metu čtyřiceti gólů. Produktivita by však už neměla ležet pouze na elitní trojce Schwartz-Schenn-Tarasenko, s čímž by měli pomoci právě nové posily, zejména O’Reilly a Perron.
Každý vážný uchazeč o Stanley Cup potřebuje také výtečného gólmana, a je otázkou, zda je Jake Allen tím pravým mužem na splnění této mise. Bude za posíleným týmem odvádět odpovídající výkony? Krýt záda mu nově bude Chad Johnson, který nahradil Cartera Huttona. Ten po velmi slušné minulé sezóně zamířil do Buffala, kde bude usilovat o post jedničky. Do stejné destinace odešli v rámci výměny Ryana O’Reillyho také Patrik Berglund, Vladimír Sobotka a Tage Thompson.
Centrální divize je nesmírně kvalitní a vyrovnaná, za hlavní favority lze asi označit Nashville a Winnipeg, ani St. Louis ovšem nebude chtít zůstat pozadu. Postup do play-off by měl být tentokrát samozřejmostí, jen s ním se však fanoušci ani vedení klubu určitě nespokojí.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -