- Reklama -

Stamkos ještě nezačal jednat o nové smlouvě

- Reklama -

Vedení Tampy Bay ještě nezahájilo jednání o nové smlouvě se Stevenem Stamkosem. Stávající kontrakt kapitána týmu vyprší po sezóně 2015-16 a pak se může stát nechráněným volným hráčem. „Nemáme žádný určený termín,“ prozradil hráčův agent Don Meehan.
„Připomněl jsem se generálnímu manažerovi Stevu Yzermanovi, že mě nejprve čeká schůzka se Stevenem a pak si dáme vědět,“ doplnil Meehan s tím, že Stamkos nyní tráví volný čas v Torontu před přípravou na nový ročník NHL. Plat hvězdy Lightning pro další sezónu činí 5,5 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Samotný Stamkos je před vyjednáváním v klidu a dával najevo, že by rád v Tampě zůstal. Naposledy se ale novinářům vyjadřoval v polovině června po prohře ve finále play off s Chicagem.
„Právě jsme dohráli svoje nejtěžší zápasy v kariéře. Teď si potřebujeme odpočinout. Já osobně pojedu domů a budu mluvit s tím, s kým bude potřeba,“ vyprávěl pětadvacetiletý rodák z Markhamu.
Generální manažer Tampy Bay Steve Yzerman současně ujišťoval fanoušky Blesků, že prodloužit kontrakt se Stamkosem je pro klub to nejdůležitější.
„Máme několik hráčů, s kterými je potřeba vyjednávat, ale udržet Stevena Stamkose je pro nás prioritou číslo 1,“ potvrzuje bývalý vynikající útočník Detroitu Red Wings.
Stamkos byl v posledním ročníku National Hockey League druhým nejlepším střelcem soutěže (43 branek) a Tampu dovedl až do finále Stanley Cupu. Jeho nový plat zřejmě zase povyroste.

Pro srovnání hvězdy podobného kalibru z Chicaga Patrick Kane a Jonathan Toews prodloužili loni v červnu smlouvy až do roku 2023 za 84 milionů dolarů.
Sidney Crosby je s Pittsburghem spjatý až do roku 2025 a dvanáctiletý kontrakt mu vynese 104 milionů USD. A Vladimir Tarasenko v týdnu prodloužil smlouvu se St. Louis o osm let za 60 milionů dolarů.
„Pokaždé, když hráč takové úrovně vyjednává s klubem, tak to není jednoduché, obsahuje to spoustu detailů, a zabere to spoustu času,“ je připraven na složitou práci Meehan. „I proto je dobré naladit obě strany na ten správný čas, kdy je třeba udělat správné rozhodnutí.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -