- Reklama -

Stamkos musí na operaci, Tampě bude chybět kvůli krevní sraženině

- Reklama -

Hokejisté Tampy Bay vstoupí do letošního play off National Hockey League bez svého kapitána Stevena Stamkose. Kanadského centra čeká operace, protože má krevní sraženinu v oblasti pravé klíční kosti. Doba trvání jeho rekonvalescence se odhaduje na jeden až tři měsíce.
„Samozřejmě, že tahle situace je pro mě velkým zklamáním, protože jsem chtěl pomoct týmu postoupit do play off a připravit se na začátek vyřazovacích bojů,“ uvedl Stamkos v sobotním prohlášení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Během léčby udělám všechno pro to, abych pomohl spoluhráčům. Doufám, že se do bojů o Stanley Cup vrátím co nejdříve,“ doplnila největší hvězda loňského finalisty play off NHL (Tampa Bay – Chicago 2:4 na zápasy).
V 78 utkáních nasbírali Lightning 95 bodů a v aktuálním pořadí týmů v tabulce Východní konference jim patří čtvrtá příčka. Účast v nadstavbové části soutěže by jim neměla uniknout. Bitvy o slavný Stanley Cup startují již 13. dubna.
„Po čtvrtečním utkání navštívil (Stamkos) lékaře s tím, že ho bolí ruka a že mu otékají a brní prsty,“ sdělil generální manažer Tampy Bay Steve Yzerman zámořským novinářům po sobotní výhře Ligthtning 3:1 nad New Jersey.
Podle Yzerman trápí Stamkose podobné zdravotní obtíže, jaké před začátkem letošní sezóny postihly Andreje Vasilevského. I ruskému gólmanovi museli lékaři operativně odstranit krevní sraženinu poblíž klíční kosti (3. září 2015).
„Předevčírem ho lékaři vyšetřili a v pondělí podstoupí proceduru, která by měla jeho problémy zmírnit. Potom bude užívat léky na ředění krve. Očekáváme, že se plně zotaví,“ uklidňuje fanoušky floridského celku Yzerman.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -