- Reklama -

Stamkos nastartoval spoluhráče rvačkou, Palát s Pastrňákem bodovali

- Reklama -

Boston ztrácí důležité body v honičce za play off. Medvědi prohráli posledních pět utkání, v neděli nestačili na Tampu Bay, když podlehli na jejím ledě 3:5. Dvěma body přispěl k výhře Blesků Ondřej Palát (1+1), dokonce i bez bodu se mezi hvězdy večera vešel Steven Stamkos. Lídr domácích nadchnul novináře a fanoušky rvačkou s Bradem Marchandem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Krátce před dvěma vstřelenými góly v polovině zápasu, ještě za stavu 1:1, vyzval kapitán Lightning k souboji soupeře a k radosti domácích ochozů ho v bitce povalil na led. Stamkosovi vadil předešlý Marchandův hit na Valtteri Filppulu a vydal se kamaráda pomstít.
„Byl to fajn pocit sedět na trestné lavici a vidět nás vstřelit dvě branky,“ řekl Stamkos. „Samozřejmě Marchand atakoval Filppulu a já cítil, že to bude ta správná věc. Bylo dobře, že naši chlapi takhle odpověděli.“
Stamkosův příklad mužstvo opravdu nakopl. Palát nádhernou kolmicí na útočnou modrou čáru vysunul J.T. Browna, který se protáhl mezi beky a zakončil. Na 3:1 pak upravil po pěkné akci Filppuly střelou z dálky Anton Stralman.
Pokud jde o Stamkose, kapitán Blesků se v NHL popral teprve podruhé v kariéře, jeho jediná předešlá bitka je z 26. listopadu 2008, kdy se postavil útočníkovi New York Rangers Nikolaji Žerděvovi.
„Rozhodně nám to dodalo energii, protože když vidíte takového chlapa, který je tu hlavně od střílení branek, a jeho snahu zastat se spoluhráče…“ pochválil Stamkose Brown. „Když se to stalo, rozpálilo nás to, chtěli jsme hrát. Naštěstí se mi chvíli nato podařilo vlétnout mezi obránce a prostřelit brankáře.“
Tampa Bay potvrdila vedení z první třetiny čtvrtou brankou ve druhém dějství. V závěrečné třetině sice hosté Chárovou trefou v přesilovce snížili, asistoval mu Pastrňák, nicméně Ondřej Palát chvíli potom poslal domácí znovu do třígólového vedení, když také využil přesilovku. Na konečných 5:3 upravil v poslední minutě Daniel Paille.
„Brada z ničeho neviním, hraje tvrdě a maká pro spoluhráče,“ řekl na Marchandovu obhajobu trenér Bostonu Claude Julien. „Jsem víc znepokojen tím, jak branky padly. Hodně našich chlapů nepředvedlo požadované nasazení, a proto jsme prohráli.“

Foto: Icon Sportswire
Bitka Stevena Stamkose s Bradem Marchandem

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -