- Reklama -

Stamkos poprvé naplno trénoval, ale na návrat to ještě není

- Reklama -

Steven Stamkos se v pátek poprvé od operace kolene naplno zapojil do tréninku hokejistů Tampy Bay. Předchozí tři týdny už se sice připravoval na návrat do NHL, ale v plné zátěži se objevil až nyní po boku Nikity Kučerova a Braydena Pointa. „Vedl si dobře, rádi jsme ho viděli zpátky u týmu. Neznamená to ale, že by jeho návrat byl na programu dne,“ prohlásil kouč Lightning Jon Cooper.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Budu zpátky, až se budu cítit stoprocentní, což přece jen ještě není. Nemůžu říct nějaké konkrétní datum. Tohle už jsem zažil. Řeknete datum, jenže často jsou to nerealistické cíle. Samozřejmě chci být zpátky co nejdříve, ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet,“ řekl Stamkos. Kapitán Tampy se operaci kolene podrobil 17. listopadu, takže už to jsou přesně čtyři měsíce, co se bez něj spoluhráči musí obejít.
„Je to dlouhodobý proces. Od začátku se mluvilo o rekonvalescenci na 4-6 měsíců, teď máme za sebou čtyři a já absolvoval první bruslení naplno. Bylo fajn být zase pohromadě s kluky, bylo to za tím hodně práce, která není tolik vidět. A ještě je třeba pokračovat,“ dodal Stamkos, kterého motivuje k návratu boj Tampy o postup do play off.
„Také to k tomu napomohlo. Stejně jako to být zase pohromadě se spoluhráči a lidmi okolo týmu. Doufám, že kluci budou pokračovat v dobrých výkonech,“ přeje si hvězdný útočník. Do konce základní části ještě Lightning odehrají 12 zápasů, z posledních devíti se šestkrát radovali z vítězství.
Opatrnost z návratu je u Stamkose na místě, už si složitými zraněními v minulosti prošel. V sezóně 2013-14 musel vynechat 45 zápasů kvůli zlomenině holenní kosti a v poslední sezóně jej zranění hrudníku vyřadilo ze 16 zápasů v play off.
„Pokaždé je to frustrující a hlavou vám proběhne spousta myšlenek. Především o tom, co od vás očekává tým a také Vy sám. Pár dní jste kvůli tomu dost dole ale musíte se vzpamatovat a začít pracovat na návratu,“ uzavírá dvojnásobný držitel Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra sezóny NHL.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -