- Reklama -

Stamkos Tampu neopouští, zůstane dalších osm let

- Reklama -

Zprávy, které v posledních dnech přicházely ze zámoří, čím dál víc naznačovaly, že si Lightning budou muset hledat nového kapitána. Nakonec je ale všechno jinak, Steven Stamkos se nechal přesvědčit k podpisu nové osmileté smlouvy. Generální manažer Blesků Steve Yzerman použil jako jeden z argumentů částku 68 miliónů dolarů.
„Nestává se příliš často, aby hokejista dostal šanci strávit celou kariéru v jednom klubu, a já doufám, že tato dohoda mě k tomu dovede. Jsem nadšený, že budu členem Lightning dalších osm let. Těším se na další práci se spoluhráči, trenéry a vedením na cestě za naším cílem, vítězstvím ve Stanley Cupu,“ pronesl rodák z Markhamu.
V roce 2008 si Stamkose vybrala Tampa z prvního místa draftu. Od té doby za ni odehrál 569 utkání, v nichž zaznamenal 562 bodů. První číslo ho řadí na čtvrté místo klubových statistik, druhé na bronzovou pozici. Dvojnásobný vítěz Maurice Richard Trophy se s mužstvem ze západního pobřeží floridského poloostrova před rokem podíval do finále NHL a dvakrát si zahrál v semifinále (2011, 2016).
26letému centru letos vypršela pětiletá smlouva za 37,5 miliónu dolarů, už zítra by se stal nechráněným volným hráčem. Dlužno říci, že na hokejovém trhu by byl asi nejžádanějším zbožím, o jeho služby jevilo zájem několik klubů včetně Detroitu, Toronta, Buffala či Vancouveru.
„Tenhle podpis ukazuje, že Steven se nenechá v myšlení nikým ovlivňovat. Musel učinit velice těžké rozhodnutí. Jeho prioritou číslo jedna bylo vyhrát někde titul a to, že chtěl zůstat s námi, svědčí o tom, jak věří naší organizaci,“ těší GM Yzermana. „Nepochybuji o tom, že měl spoustu možností – a dobrých, ale řekl, že by byl rád, kdyby to zafungovalo s Tampou. Všem novinářům řekl, že chce zůstat a vyhrát Stanley Cup tady.“
Nová Stamkosova smlouva začíná na částce 9,5 miliónu, kterou si kanadský reprezentant bude vydělávat po prvních pět sezón. V šestém roce dostane 7,5 miliónu, v posledních dvou letech bude jeho mzda 6,5 miliónu. Co je zajímavé, základní Stamkosův plat každý rok činí pouze jeden milión dolarů. Zbytek dostane vyplaceno vždy k 1. červenci daného roku jako podpisový bonus.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -