- Reklama -

Stamkos trénuje naplno. Jeho návrat je za dveřmi

- Reklama -

Návrat kanadského hokejisty Stevena Stamkose do sestavy Tampy Bay se blíží. Sedmadvacetiletý kanonýr, který musel v listopadu loňského roku podstoupit operaci kolena, už s týmem bez jakýchkoliv úlev plnohodnotně trénuje a o víkendu by se měl znovu objevit v sestavě Lightning.
„Vyvíjí se to velice dobře,“ řekl Stamkos, jenž si v zápase s Detroitem utrhl meniskus v pravém koleni a 17. listopadu 2016 absolvoval artroskopický zákrok.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Je nepravděpodobné, že bude hrát už ve čtvrtek proti Red Wings, ale existuje dobrá šance, že nastoupí buď v sobotním klání s Montrealem nebo v nedělním duelu s Dallasem. „V případě, že se nic drasticky nezmění…,“ řekl rodák z Markhamu.
„Ve čtvrtek to ještě nebude, ale už brzy by se měl vrátit,“ nechal se slyšet hlavní kouč Bolts Jon Cooper. „Jeho stav je nyní hodnocen jako day-to-day,“ doplnil.
Během středečního tréninku se Stamkos připravoval na návrat do NHL po boku Yanniho Gourdea a Adama Ernea. Poprvé od zranění se jako člen druhé speciální formace zapojil do nácviku přesilové hry.
„Všechno jde podle plánu. Snažím se dělat pokroky každý den. Jde mi o to, abych se cítil pohodlněji, abych měl na ledě sebevědomí. Dnes jsem měl pravděpodobně nejlepší trénink od zranění,“ uvedl Stamkos v rozhovoru pro oficiální internetové stránky NHL.
V pondělí proti Chicagu zaznamenali Lightning třetí vítězství v řadě, sedmé z uplynulých deseti zápasů a v tabulce Východní konference je dělí už jen jediný bod od poslední postupové příčky do play off, na níž se nachází Boston. V závěru základní části soutěže však Tampu Bay nečeká nic lehkého, Stamkosův návrat by tak mohl být pro floridský celek velkým povzbuzením.
„Víte moc dobře, že chci být neustále na ledě a pomáhat týmu vyhrávat. Je tedy pro mě těžké, že v této části sezóny nehraji, ale klukům se v poslední době ohromně daří. Chci se vrátit, co nejdříve to půjde. Napřed ale musím cítit, že jsem schopen předvádět svou hru,“ uzavírá dvojnásobný držitel Maurice „Rocket“ Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -