- Reklama -

Stanley Cup u letectva. Brandon Saad vzal slavný pohár na vojenskou základnu

- Reklama -

Jak se již stalo v NHL tradicí, všichni členové vítězného týmu mohou v létě strávit jeden den se Stanley Cup po svém. Brandon Saad už sice do týmu Chicaga nepatří, k zisku ceněné trofeje ale výrazně přispěl a stejně jako ostatní hráči měl i on právo strávit jeden den se slavným pohárem. Své chvíle s hokejovým svatým grálem si mladý útočník užil náramně. Slavnou trofej vzal do svého rodného Pittsburghu a navštívil také nedalekou leteckou základnu Moon Township v Pensylvánii.
Zhruba dvě stovky členů United States Air Force Reserve, jejichž posláním je nábor a trénink leteckého personálu, tak dostaly možnost se s dvojnásobným vítězem Stanley Cupu vyfotografovat. Saad jako vášnivý čtenář knih z vojenského prostředí si zase užil prohlídku základny a vojenských letadel.
„Byl to skvělý den, jsem jejich velkým fanouškem,“ prohlásil na adresu vojáků hokejista. „Chtěl jsem takhle alespoň něco vrátit skutečným hrdinům,“ dodal pro Pittsburgh Post-Gazette.


V uplynulé sezóně si dvaadvacetiletý forvard vytvořil osobní maxima v počtu gólů (23) a bodů (52), přičemž odehrál kompletní porci dvaaosmdesáti utkání. V play-off přispěl ke třetímu triumfu Blackhawks za posledních šest let osmi góly. Jeho jméno bylo na stříbrný pohár vyryto už před dvěma lety, kdy se dočkal hned ve své nováčkovské sezóně.
„Poprvé je to jako vichřice, děje se toho tolik. Podruhé už víte, jak to chodí. Můžete si ten den naplánovat lépe a být více v klidu. Tentokrát si to určitě užiju víc,“ svěřil se hráč, který bude v nadcházející sezóně oblékat dres Columbusu.
„Byla to emotivní horská dráha,“ vrací se Saad ke sladkému konci sezóny a následnému trejdu. „Když vyhrajete Stanley Cup, jste samozřejmě hodně nahoře. Když vás potom vymění z jediného týmu, ve kterém jste hráli, je to pro vás něco nového, neznámá zkušenost. Ale odcházím do vzrušujícího týmu, takže se těším. A den se Stanley Cupem, to je pochopitelně další skvělá věc, co se mi přihodila,“ popisuje Saad zážitky letošního léta.
„Rozhodnutí mi netrvalo ani vteřinu,“ vzpomíná plukovník Jeff Van Dootingh, velitel základny, na moment, kdy jej Saad seznámil se svou myšlenkou navštívit základnu s pohárem. „Řekl jsem mu, že to je skvělý nápad. Jsme velmi poctěni, že v jediný den, který má s pohárem k dispozici, si vybral pro návštěvu zrovna naši základnu. Je to způsob, jak zdejším lidem poděkovat za jejich službu vlasti,“ ocenil hráčovo gesto a následně vysekl Saadovi poklonu.
„Když s ním hovoříte, rychle zjistíte, že je to skvělý člověk, nejen hvězdný sportovec. Brandon je tím typem chlapa, kterého potkáte, zajdete na pivo a cítíte, jako byste ho znali celý život,“ dodal plukovník.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -