- Reklama -

Stará láska nerezaví, stará nenávist nemizí

- Reklama -

Tři roky zastával Jay Feaster post generálního manažera Calgary. Po tři roky musel poslouchat uštěpačné poznámky z Edmontonu, domoviny největšího rivala Flames. Ačkoliv jeho svěřenci končili v tabulce o kus před Olejáři a během jeho panování vyhráli deset z patnácti vzájemných utkání, vyslechl si toho víc než dost. Teď může pomalu začít vracet všechny údery, které v bitvě o provincii Alberta utrpěl.


„Takže další prohra, Olejáři? Celý čas v Calgary jsem slýchal, jak daleko jste před námi.“ Tak by se dala volně přeložit zpráva, která se objevila na Feasterově twitterovém účtu ve středu večer krátce po skončení zápasu mezi Winnipegem a Edmontonem. Oilers v něm ještě tři a půl minuty před vypršením základní hrací doby vedli 2:1, ale Tryskáčům se podařilo srovnat skóre a po sedmnácti sekundách prodloužení zásluhou Perreaultova gólu i zvítězit. Svěřenci Dallase Eakinse utrpěli jedenáctou porážku v řadě.
Pokud by byl Jay Feaster stále ještě nejvyšším činovníkem Calgary, komentář tohoto typu by si zřejmě nedovolil. Dvaapadesátiletý muž byl však loni touhle dobou propuštěn z funkce GM Flames a od července má v Tampa Bay Lightning na starost záležitosti týkající se zapojení klubu do místních programů pro mladé hokejisty.
„Už nejsem generálním manažerem. Tohle je můj osobní pohled na věc, který jsem zveřejnil na svém soukromém účtu. Tvítuju na něm o různých věcech, včetně vánočního cukroví, které má dcera včera pekla,“ obhajuje Feaster právo na svobodné vyjadřování v rozhovoru pro ESPN. „Myslel jsem to v žertu. Je mi jasné, že některé lidi to rozpálí a naštve, ale nemyslel jsem to nijak ve zlém.“
Kousek Calgary mu prostě zůstal v srdci, i když musel z kanadského města nuceně odejít ještě před vypršením smlouvy.
„Pořád jsem nadšený z úspěchu kluků, které jsme draftovali nebo podepsali jako volné hráče. Trenér Bob Hartley je mým dobrým přítelem a já jsem šťastný, že se klukům daří,“ dodává.
Flames jsou v aktuální tabulce Pacifické divize třetí, po šesti letech by se tedy konečně mohli dočkat účasti v play off. Ještě o tři roky déle čekající Oilers jsou pevně usazeni na dně, z 26 zápasů získali pouhých 17 bodů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -