- Reklama -

"State of Hockey" se probouzí, Minnesota pokořila divácký rekord

- Reklama -

Poprvé v historii organizace si vybojovali Wild postup do vyřazovací fáze soutěže ve třech sezónách za sebou. Jistotu účasti v letošním play-off získali po úterní výhře 2:1 nad Chicagem.
Herní úspěchy se promítly také do diváckého zájmu, jenž byl v tomto ročníku rekordní. Celková návštěva na domácích zápasech základní části činila 779 974 diváků, v průměru tak do Xcel Energy Center zavítalo 19 024 fanoušků, o 448 více než v minulé sezóně. K působivosti tohoto čísla přispívá i fakt, že všech 41 klání bylo vyprodaných.


„Velký dík míří k naší neskutečně loajální základně držitelů permanentek a všem těm, kteří nás podporovali napříč celým hokejovým státem,“ prohlásil pro oficiální stránky Wild majitel klubu Craig Leipold.
Z amerických celků se mohou vyšší průměrnou návštěvností chlubit už jen Chicago, Detroit, Philadelphia a Washington.
„Podporu ze strany fanoušků jsme měli vždy úžasnou, ale tuto sezónu dosáhla úplně nové úrovně,“ řekl výkonný ředitel Wild Matt Majka. „Neustále nám přibývají noví permanentkáři, přičemž mnozí z nich s námi byli od samotného počátku. Jsme nadšení z toho, že jim můžeme opět nabídnout boje v play-off, které si jednoznačně zaslouží.“
Vůbec nejpočetnější dav, který kdy v St. Paul zavítal na zápas Wild, byl k vidění 19. května loňského roku během třetího dějství konferenčního semifinále proti Blackhawks.  Do sportovní haly v centru minnesotské metropole tehdy zavítalo 19 416 hokejových příznivců.
Titulní foto: Adam Fagen / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -