- Reklama -

Stav Gordie Howa se zhoršil, informoval jeho syn Mark

- Reklama -

Oproti posledním týdnům přichází nyní ze zámoří špatné zprávy o aktuálním zdravotním stavu hokejové legendy Gordie Howea. Osmašedesátiletý Howe známý jako „Mr. Hockey“, se zotavuje ze srdeční příhody, kterou utrpěl 26. října, ale v posledních týdnech se jeho stav zlepšoval. Nyní ale věci nabírají špatný směr.
„Jeho zdravotní stav se za poslední týden až deset dní zhoršil, ale děláme vše, co je v našich silách, aby se tato situace opět zlepšila. Zatím se to ale bohužel příliš nedaří,“ oznámil tiskové agentuře Canadian Press syn hokejové legendy Mark.
V prohlášení ze 4. listopadu rodina oznámila, že Gordie Howe reagoval na projevy podpory z celé NHL a spoustu dopisů, které obdržel od hokejových fanoušků. Údajně jej velmi dojalo i video, ve kterém mu projevují poctu příznivci i hráči Detroit Red Wings, kde strávil nejslavnější roky své hokejové kariéry.
Zdraví Gordie Howea ale leží na srdci i ostatním klubům NHL. Například Toronto Maple Leafs mu poslali vzkaz: „Zůstaň silný, Mr. Hockey.“ A v neděli Matt Duchene, hvězda Colorada Avalanche, napsala na svůj twitter: Modlím se za nejslavnější číslo 9 – Mr. Hockey#Gordie#Legend.
Gordie Howe je považován za jednoho z největších hráčů hokejové historie. Jeho profesionální kariéra trvala pět dekád, nejlepší roky prožil v dresu Red Wings. Ten oblékal neuvěřitelných 25 sezón a čtyřikrát slavil triumf ve Stanley Cupu. V NHL nastřílel 801 gólů a nasbíral 1850 bodů, jeho rekordy překonal až Wayne Gretzky.

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -