- Reklama -

Stav zraněného Kučerova je stále neznámý

- Reklama -

Pátý finálový zápas playoff mezi Tampou Bay a Chicagem nedopadl nejlépe pro hvězdu Blesků Nikitu Kučerova. Jednadvacetiletý ruský útočník druhé lajny, přezdívané Trojčata, musel po nepříjemném nárazu na branku odejít v průběhu první třetiny do šaten a na ledě se už neobjevil.
Celá situace přitom z pohledu kamer zpočátku nevypadala nijak dramaticky – gólman Chicaga Corey Crawford chtěl za bránou rozehrát kotouč, ale Kučerov jeho úmysl vystihl a chystal se zakončit do prázdné klece.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Crawford se snažil střele zabránit mohutným skokem pod útočníkovy nohy, ten ztratil rovnováhu a ramenem upadl na tyč branky. Viditelně otřesený Kučerov se z brankoviště sbíral velmi těžce a ze střídačky okamžitě zamířil do kabin.
Vzhledem k nulovým informacím ze strany vedení Tampy není jisté, zda ruská opora nastoupí do velmi důležitého pondělního utkání, ve kterém se floridský tým bude snažit vyrovnat z jejich strany nepříznivé zápasové skóre 2:3. Mlčení samozřejmě nahrává spekulacím a na hokejových webech se už stačily objevit zaručené diagnózy jako zlomená klíční kost, zhmoždění krku nebo poraněné rameno a úpony.
Charakter Kučerovova zranění nemínil vůbec komentovat ani trenér Jon Cooper, který na otázky novinářů nevrle odvětil: „Netuším, myslel jsem si, že se do hry ještě vrátí, ale potom jsem dostal zprávu, že už z kabiny na led nepůjde. Více o jeho stavu budeme vědět pravděpodobně v neděli.“
Cooperova špatná nálada je v tomto případě více než pochopitelná. Tampa bude na stadionu Blackhawks bojovat o přežití a případná ztráta tak klíčového hráče by byla pro Blesky velmi nepříjemná. Kučerov v play off okupuje s 22 body (10 gólů a 12 asistencí) druhou příčku produktivity (těsně za Johnsonem s 23 body) a skvěle sehraný druhý útok Tampy nastřílel v playoff 31 branek z celkem 65, které se zatím podařilo Lightning proměnit.

Zraněného Kučerova se ve zbylé části posledního utkání snažili po boku Tylera Johnsona a Ondřeje Paláta nahradit kapitán Steven Stamkos, nováček Jonathan Drouin, JT Brown a Ryan Callahan. Poslední jmenovaný také na adresu ruského forwarda po zápase sdělil: „Nikita je klíčovým hráčem týmu, jeho dynamika, technika hole, bruslení i způsob hry dělá obráncům Chicaga problémy a nebudu skrývat, že nám po zbytek zápasu jeho herní vklad chyběl.“
„Je otázkou, jestli bude schopen příště nastoupit. Pokud ne, tak by to znamenalo velkou komplikaci, ale na druhou stranu si myslím, že kouč Cooper, který mě a několik dalších kluků zkoušel zapracovat do Nikitovy lajny, už něco vymyslí. Nicméně pro každého z nás to bude těžké, protože druhý útok hraje téměř beze změn už celou sezónu, hráči jsou na sebe zvyklí a určité momenty a situace mohou řešit téměř poslepu.“

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -