- Reklama -

Stěhuj se, kdo můžeš! Ottawa přebudovala svoji soupisku

- Reklama -

Fanshop týmuOttawa už pár let platí za outsidera soutěže. Klub sráží dolů neshody v kabině a různá pochybná rozhodnutí vlastníka Eugena Melnyka. Senátoři se několikrát v posledních letech zkusili zaměřit na přestavbu a nyní se jejich kabinou skutečně prohnal vítr. Vedení vyslalo jasný vzkaz: Alexi Lafreniere, jdeme si pro tebe!
Největším jménem, které opustilo Ottawu, je nevysoký útočník Jean-Gabriel Pageau. Ten putoval do New Yorku Islanders za tři volby v draftu.
Nejproduktivnější hráč Sens v letošní sezoně v novém působišti ihned podepsal novou smlouvu na šest let za pět milionů dolarů ročně. V dosavadních 60 zápasech si připsal v dresu Ottawy 40 bodů (24+16).

Uzávěrka přestupů NHL 2020


V poslední možný den opustil hlavní město Kanady také ruský forvard Vladislav Naměstnikov. Ten se po svém podzimním přesunu z New Yorku Rangers v Kanadě příliš neohřál. V dresu s římským senátorem stihl odehrát 54 zápasů a získat 25 bodů. Nyní bude oblékat dres Lavin.
Součástí výprodeje se stal i útočník Tyler Ennis. Někdejší asistent kapitána Sabres se letos jakoby rozpomněl na své vydařené sezony a po čtyřech letech překonal hranici 30 bodů. S trochou štěstí se přehoupne přes 20 gólů v ročníku (abychom byli fér, jeho hra v posledních letech strádala kvůli častým zraněním). Z Kanady se stěhovat nebude, Edmonton jej získal za pátou volbu v draftu 2021.
Již dříve si své saky paky sbalil obránce Dylan DeMelo, který vyrazil do mrazivého Winnipegu. V Ottawě strávil necelé dvě sezony. Na nové spoluhráče si budou zvykat také „farmáři“ Max Veronneau, Aaron Luchuk a zkušený zadák Cody Goloubef, jehož si z waiver listiny stáhl Detroit.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -