- Reklama -

Stepan senzačně otočil zápas s Columbusem. Jezdci sahají po Prezidentově trofeji

- Reklama -

Dva mimořádně silní soupeři na sebe narazili v neděli v Madison Square Garden. Columbus, v tuto chvíli sice až jedenáctý, ale od začátku března politý živou vodou. Vždyť Modré kabáty vyhrály třináct z posledních šestnácti zápasů! Proti němu domácí New York Rangers, loňský finalista Stanley Cupu, jenž jasně dokazuje, že v minulé sezóně nešlo o náhodu a také letos může tento tým mířit vysoko.


Vstupte do světa statistik NHL


Zápas to byl opravdu kvalitní. Domácí vedli 1:0 a 2:1, na přelomu druhé a třetí třetiny ale vedení ztratili a pomalu už to vypadalo, že si oba body z New Yorku odveze Columbus. Chyba. Derek Stepan se pasoval do role spasitele. Půl minutu před koncem základní hrací při hře šesti proti pěti vyrovnal a v prodloužení zařídil druhou trefou v utkání pro Rangers také druhý bod.
Vyrovnávací branku zajišťoval čtyřiadvacetiletý Američan 28 vteřin před sirénou, když ho pěkně uvolnil chris Kreider. Rozhodující úder zasadil soupeři 50 vteřin před poslední sirénou, tentokrát po pěkné individuální akci. K tomu měl Stepan už asistenci na brance Dana Girardiho. O první hvězdě večera nebylo žádných pochyb. Druhou hvězdou byl vyhlášen za 32 zákroků Henrik Lundqvist, třetí za dvě asistence třiadvacetiletý křídelník Chris Kreider.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Z Jezdců je tak rázem favorit Prezidentovy trofeje. Rangers jsou v tuto chvíli se 109 body první v celé lize, a to mají stále k dispozici tři utkání. Vedoucí tým Západní konference Anaheim má se 107 body před sebou už pouze dva duely. Na dostřel je ještě Montreal (106 bodů), který to už ale se dvěma zápasy bude mít také hodně těžké.
„Je to vážně bláznivé, neuvěřitelné,“ zářil Stepan, který dal v letošní sezóně NHL svou patnáctou a šestnáctou branku. „Makáte tvrdě celou sezónu, chcete být nejlepší. Na druhou stranu je toho před námi po eventuální Prezident’s Trophy ještě hodně. Myslíte na spoustu věcí. Snažíte se co nejlépe připravit na zápasy play off.“
„Nikdy se nevzdáváme,“ řekl k vypjatému závěru nedělního duelu kapitán domácích Ryan McDonagh. „Snažíte se to prostě cpát na bránu a dostat zápas do prodloužení. Stepan obstaral zbytek. Je to dobrý defenzivní hráč. Když proti němu hraji na tréninku, je obtížné sebrat mu puk. Hraje vždycky naplno od začátku až do konce.“

Rangers mají šanci stát se nejlepším týmem základní části poprvé od roku 1994. Jde o skutečnou symboliku. Tehdy totiž Jezdci naposledy vyhráli Stanley Cup. Pod vedením Marka Messiera, jenž ten rok vstoupil do historie jako muž, který dovedl z pozice kapitána k poháru druhý klub (předtím 1990 Edmonton), přehráli ve finále v památné sérii Vancouver Canucks.
Newyorským fanouškům by se určitě líbilo, kdyby letos stejně jako před jednadvaceti lety Jezdci navázali na výbornou základní část také v té nadstavbové a na rozdíl od loňské sezóny finálovou sérii zvládli. Předpoklady pro to mají.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -