- Reklama -

Stihne se Boston domluvit s Pastrňákem na nové smlouvě před začátkem přípravného kempu?

- Reklama -

Tréninkové kempy klubů NHL už jsou za dveřmi, ale David Pastrňák je v Bostonu stále bez smlouvy. Nicméně generální manažer Medvědů Don Sweeney věří, že podpis chráněného volného hráče se brzy podaří dotáhnout do úspěšného konce.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Od našeho stanoviska, dosažení funkční dohody, jsme se (klub i hráč) nikdy neodchýlili,“ sdělil Sweeney. „Před nějakou dobou jsem řekl, že pro žádnou ze stran není produktivní, pokud se do začátku přípravného kempu nedomluví na podpisu nové smlouvy. Ideální by bylo, kdyby došlo k dohodě na všech frontách.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Na konci srpna položili Bruins českému útočníkovi na stůl nabídku na šest miliónů ročně s tím, že délka smlouva by měla být uzavřena na šest nebo sedm let. O délce kontraktu si měl rozhodnout sám jednadvacetiletý hokejista. K dohodě ale nedošlo.
„Boston ví, že jeho nabídka neodpovídá tomu, kde my cítíme, že je Davidovo místo na hokejovém trhu. Máme v plánu diskutovat o osmiletém kontraktu, tak uvidíme, jestli dosáhneme společného východiska,“ uvedl tehdy hráčův agent J.P. Barry v e-mailu pro Boston Herald.
David Pastrňák byl loni se 70 body (34+36) druhým nejproduktivnějším hráčem Bruins, lepší byl jenom Brad Marchand, který skončil s 85 body na pátém místě kanadského bodování NHL. Český forvard se s 34 přesnými zásahy dostal na desáté místo mezi střelci. Po sezóně mu skončila nováčkovská smlouva.
„Stále zde panuje status quo. Žádná ze stran se nevzdává svých pozic,“ přibližuje aktuální situaci Sweeney. „Mluvím s jeho agentem a budeme v tom pokračovat do té doby, než se dohodneme. V tomto ohledu neexistuje žádná konkrétní časová osa. Nejde o nic jiného než o rozhovory, které probíhají,“ uzavírá.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -